Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ειδομένη: Στο νοσοκομείο μετανάστης! Έπαθε ηλεκτροπληξία – Εκτονώνεται η ένταση

Ειδομένη: Στο νοσοκομείο μετανάστης! Έπαθε ηλεκτροπληξία – Εκτονώνεται η ένταση

Την ώρα που οι Σκοπιανοί υψώνουν φράκτη στο σημείο της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, η κατάσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα παραμένει έκρυθμη. Ένας Μαροκινός οικονομικός μετανάστης, πάνω στην απελπισία του, έπιασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια και υπέστη ηλεκτροπληξία!

Όλα έγιναν όταν ο μετανάστης που βρισκόταν στην υπό κατάληψη σιδηροδρομική γραμμή στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης ανέβηκε σ’ ένα σταθμευμένο βαγόνι απ’ όπου για άγνωστο λόγο, έπιασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπατριωτών του, ο νεαρός που έχει εγκλωβιστεί μαζί με εκατοντάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, ήταν σε απόγνωση.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού οι γιατροί ανθρωπιστικής οργάνωσης που βρίσκονται στην Ειδομένη για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους πρόσφυγες, δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. “Έχουμε πέντε μέρες εδώ χωρίς φαγητό και νερό κοιμόμαστε μέσα στην βροχή κάτω από τα δέντρα” είπε ένας από τους εγκλωβισμένους μετανάστες στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εκατοντάδες εξαγριωμένοι συμπατριώτες του συγκεντρώθηκαν στο σημείο και άρχισαν να φωνάζουν στα αραβικά συνθήματα όπως “ο θεός είναι μεγάλος” και “προφήτης μας είναι ο Μωαμεθ”. Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, που φρουρεί την δίοδο απάντησε με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στις εναντίον της επιθέσεις με πέτρες και ξύλα των οικονομικών μεταναστών που εξαγριώθηκαν μετά το περιστατικό.

Ηρεμεί η κατάσταση

Προς εκτόνωση οδεύει η κατάσταση στην Ειδομένη μετά τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική και την αστυνομία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη “νεκρή ζώνη”, τα οποία ακολούθησαν το περιστατικό με την ηλεκτροπληξία ενός Μαροκινού στην σιδηροδρομική γραμμή.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πολυκαστρου, όπου διακομίστηκε αρχικά ο νεαρός Μαροκινός, κ. Περπερίδης, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου νοσηλεύεται με εγκαύματα εκτός κίνδυνου.

Πίσω από τα σύνορα, στην μεθόριο της ΠΓΔΜ ο στρατός συνεχίζει τις εργασίες για την ανέγερση του συρμάτινου τείχους, ενώ στην Ειδομένη καταφθάνουν διαρκώς λεωφορεία με πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που καλούνται να περάσουν μια ακόμα δύσκολη νύχτα σε σκηνές, υπνόσακους ή κάτω από τα δέντρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε