Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εικόνες σοκ! Η στιγμή της εισβολής τζιχαντιστών στη Βουλή του Ιράν – Εκτελέσεις εξ επαφής

Εικόνες σοκ! Η στιγμή της εισβολής τζιχαντιστών στη Βουλή του Ιράν – Εκτελέσεις εξ επαφής

– Νέο video ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης πέντε τζιχαντιστών στη Βουλή του Ιράν
– Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλια οι δράστες
– Στιγμές πανικού από πολίτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ενόπλους
– Οι ιρανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των πτωμάτων των δραστών
– Είχαν πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα της Συρίας και στη Μοσούλη του Ιράκ

Εικόνες που σοκάρουν με την αγριότητα και το παγωμένο αίμα των δραστών. Είναι η στιγμή της εισβολής των Ιρανών τρομοκρατών, μελών του Ισλαμικού Κράτους, στη Βουλή της χώρας. Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τεχεράνη. Ακολούθησε άλλη μια στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Το σοκαριστικό video έρχεται στο φως 24 ώρες μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι (σύμφωνα με νεότερο απολογισμό) και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Δείχνει τους τρομοκράτες, που κρατούν στα χέρια τους πιστόλια και καλάσνικοφ να εισβάλουν στην αίθουσα επισκεπτών της Βουλής και να ανοίγουν πυρ κατά των πολιτών. Όλα έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής. Ένας από τους δράστες, που κρατά πιστόλι, φαίνεται να πυροβολεί εξ επαφής ένα από τα θύματά του.

Δείτε το σοκαριστικό video

Δεν είναι η μοναδική σοκαριστική εικόνα από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη που έχει καταγραφεί στο video. Ένα άλλο έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι τζιχαντιστές, λίγες ώρες μετά την εισβολή στη Βουλή και το Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεΐνι.

Δείτε τα χθεσινά σοκαριστικά video

Έδωσαν φωτογραφίες των πτωμάτων

Μια ακόμη σοκαριστική εικόνα είναι αυτή που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν με τα άψυχα κορμιά των δραστών. Δεν έδωσε απλά φωτογραφίες των δραστών, αλλά φωτογραφίες των πτωμάτων τους, φωτογραφίες με τα άψυχα κορμιά τους μέσα στα αίματα. Φωτογραφίες οι οποίες έχουν υποστεί μεν επεξεργασία αλλά όχι ικανή για να μην καταλαβαίνει κανείς…

Ίσως είναι ενός είδους εκδίκηση του καθεστώτος τους Ιρανούς που στράφηκαν εναντίον της Τεχεράνης: το να τους δείξει νεκρούς. Στους πέντε Ιρανούς που συντάχθηκαν με το Ισλαμικό Κράτος κατά της ίδιας τους της πατρίδας.

Η Τεχεράνη έδωσε στη δημοσιότητα και τα μικρά ονόματα των πέντε δραστών. Όχι τα επώνυμα για κοινωνικούς λόγους και θέμα ασφάλειας. Σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών, οι πέντε δράστες είχαν παρελθόν τρομοκρατικών ενεργειών και συνδέονται με τις οργανώσεις Wahhabi και Takfiri. Ονομάζονταν Seriyas, Fereydoun, Qayyoum, Abu Jahad και Ramin.

Οι πέντε είχαν πολεμήσει με τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη του Ιράκ και τη Ράκα της Συρίας και επέστρεψαν στο Ιράν τον Αύγουστο του 2016, υπό τις εντολές του Abu Ayesheh, ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν να κάνουν τρομοκρατικές οργανώσεις σε θρησκευτικούς τόπους του Ιράν.

Οι Ιρανοί επαναλαμβάνουν τις κατηγορίες προς τη Σαουδική Αραβία. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών, η τρομοκρατική οργάνωση Wahhabi έχει στενούς δεσμούς με το Ριάντ!

Με πληροφορίες από presstv.ir

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε