Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Είκοσι αγόρια νεκρά και 60 τραυματισμένα σε τελετές περιτομής

Είκοσι αγόρια νεκρά και 60 τραυματισμένα σε τελετές περιτομής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.06.2010 | 15:56
Πρώτη δημοσίευση: 19.06.2010 | 15:56

Είκοσι αγόρια στη Νότια Αφρική άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από τελετουργικές περιτομές, μέσα στις τελευταίες 12 ημέρες.

Περίπου 60 παιδιά νοσηλεύονται τραυματισμένα, από τη βάρβαρη πρακτική που γίνεται στο ύπαιθρο χωρίς σωστές συνθήκες υγιεινής. Η περιτομή είναι ένα διαδεδομένο έθιμο σε αρκετές φυλές της Ν. Αφρικής και σηματοδοτεί τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Ο βασιλιάς των Ζούλου Γκουντγουίλ Ζουελιθίνι προσπαθεί να επαναφέρει αυτή την πρακτική και στη φυλή των Ζούλου, γιατί θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να προστατευθεί από το Aids.

Σύμφωνα με το BBC, τα παιδιά που τραυματίστηκαν έχουν σηπτικές λοιμώξεις και είναι αφυδατωμένα. “Τέσσερα από τα παιδιά θα υποστούν ολικό ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων γιατί αλλιώς θα πεθάνουν. Περιμένουμε τη συγκατάθεση των γονιών για να προχωρήσουμε στις διαδικασίες” δήλωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου Μαντέλα.
Πέρυσι, κατά την εποχή που γίνονται οι περιτομές, περίπου 91 αγόρια έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χρειάστηκε να νοσηλευτούν.   Διαδώστε αυτό το άρθρο