Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Είμαι βόμβα” έγραφε η μπλούζα του μικρού Τζιχάντ και η μαμά του κινδυνεύει να μπει φυλακή!

“Είμαι βόμβα” έγραφε η μπλούζα του μικρού Τζιχάντ και η μαμά του κινδυνεύει να μπει φυλακή!

Μοιάζει περισσότερο για φάρσα. Αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Μια 35χρονη γυναίκα κατέληξε στο δικαστήριο της Αβινιόν και κινδυνεύει να μπει φυλακή εξαιτίας μιας μπλούζας που φορούσε ο γιος της! Το όνομα του οποίου είναι Τζιχάντ και γεννήθηκε στις 11/9!

Η 35χρονη Μπουσχρά Μπακούρ έχει ένα αγοράκι. Το όνομά του είναι Τζιχάντ και γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Ειρωνεία θα σκεφτείτε. Έχει και καλύτερο… Ο μικρός πήγε μια μέρα στο σχολείο με μια μπλούζα που έγραφε: «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου, είμαι μια βόμβα».

Και εξαιτίας αυτής της μπλούζας η 35χρο η Μπουσχρά και ο 29χρονος αδελφός της Ζεγιάντ κατηγορούνται για υποκίνηση τρομοκρατικών ιδεών! Οδηγήθηκαν ήδη στο δικαστήριο της Αβινιόν, στη Γαλλία, για να απολογηθούν για τις κατηγορίες, καθώς όλα παραπέμπουν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κινδυνεύουν με πολυετή ποινή φυλάκισης.

Σε δηλώσεις της, η 35χρονη είπε πως έντυσε με το T-shirt το γιο της για να τον κάνει ευτυχισμένο. «Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Για μένα αυτό είναι το όνομα του και γεννήθηκε αυτή την ημερομηνία». Παλιότερα, είχε δηλώσει σε γαλλικά μέσα πως η έκφραση I am a bomb (είμαι βόμβα) σημαίνει πως «είμαι όμορφος».

Ο δικηγόρος τους είπε στο δικαστήριο ότι το «Τζιχάντ, είναι ένα κοινό όνομα στη Μέση Ανατολή, το οποίο μεταφράζεται κατά μεγάλο βαθμό σε «άγια ζωή», αλλά χρησιμοποιείται από τους φονταμενταλιστές για να περιγράψει τον «ιερό πόλεμο», και επομένως έχει παρερμηνευθεί.

Οι δικαστικές αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις, κατηγορώντας τα δύο αδέλφια ότι χρησιμοποιούν το παιδί με σκοπό την «υποκίνηση τρομοκρατικής πράξης». Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με μέγιστη ποινή πέντε ετών έκαστος και πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν καταδικαστούν. Η απόφαση αναμένεται στις 10 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε