Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Είναι 14 ετών και μοιάζει ηλικιωμένος!

Είναι 14 ετών και μοιάζει ηλικιωμένος!

Αυτός, είναι ο Νιχάλ. Ένας 14χρονος που διαφέρει πολύ από όλους τους συνομήλικούς του. Πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, το “σύνδρομο προγηρίας”.

Είναι 14 και μοιάζει πολύ μεγαλύτερος. Έχει ρυτίδες στο δέρμα του, μαραμένα χέρια και πόδια και φαλακρό κεφαλάκι. Ο μικρός Νιχάλ έχει εμφάνιση ηλικιωμένου άντρα γιατί είχε την ατυχία να γεννηθεί με την ασθένεια Hutchinson-Gilford Progeria Syndrome (HGPS), που τον κάνει να γερνά οκτώ φορές γρηγορότερα από το κανονικό.

Ο Nihal Bitla, που ζει στα περίχωρα της Βομβάης, στην Ινδία, γεννήθηκε υγιής και μέχρι 18 μηνών όλα κυλούσαν ομαλά, όταν ξαφνικά οι γονείς του παρατήρησαν κάποια σημάδια διχρωμίας στο δέρμα του, που όπως ήταν λογικό τους παραξένεψαν. Στη συνέχεια σταμάτησε να αναπτύσσεται φυσιολογικά, οι αρθρώσεις του έγιναν αδύναμες, τα μαλλιά του έπεσαν και το δέρμα του έμοιαζε με αυτό ενός ηλικιωμένου άντρα. Για χρόνια, η οικογένεια δεν ήξερε τι πήγαινε λάθος με τον μικρό τους, μέχρι πριν από πέντε χρόνια.

Έχει ύψος και βάρος διαφορετικό από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Όμως, το μυαλό του λειτουργεί κανονικά και είναι ένας κανονικός έφηβος. Η προκατάληψη, όμως, υπάρχει παντού. Τα κοινωνικά στερεότυπα δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το σχολείο του. Το bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές του, τον οδήγησε να σταματήσει.

Ο μικρός Νιχάλ έχει πλέον αρχίσει κλινικές δοκιμές για ένα φάρμακο κατά του καρκίνου που οι γιατροί ελπίζουν ότι θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο πήγε στη Βοστώνη προκειμένου να υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία. Βέβαια, δεν είναι σαφές αν το προσδόκιμο ζωής του θα επιμηκυνθεί, αλλά για αρχή τον βοήθησε να βελτιώσει την ευελιξία των αρθρώσεων του και να κερδίσει 2 κιλά σε βάρος. Εν τω μεταξύ, ο μικρός Νιχάλ συγκινεί με μία λίστα γεμάτη επιθυμίες και με την ελπίδα να εκπληρώσει κάποια στιγμή τα όνειρά του, όπως να επισκεφθεί τη Disneyland στην Καλιφόρνια. Ο πατέρας του Srinivas, δήλωσε: ”Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος απομένει, θέλω απλώς να προσπαθήσει να εκπληρώσει τις επιθυμίες του ο γιος μου”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε