Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Είναι ανεκδιήγητοι! Θέλουν να θέσουν σε λειτουργία και άλλον πυρηνικό αντιδραστήρα!

H λειτουργία του συγκεκριμένου αντιδραστήρα είχε σταματήσει έπειτα από σεισμό το 2007.

Η εταιρεία που ευθύνεται για το νεο Τσερνομπίλ, η Tokyo Electric Power Co (Tepco), στην οποία ανήκει ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα Νταϊίτσι ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να ξανατεθεί σε λειτουργία ο αντιδραστήρας αριθμός 3 στον πυρηνικό σταθμό Κασιβαζάκι Καρίβα στη Νιιγκάτα, στη βορειοδυτική Ιαπωνία.

Τον Ιούλιο του 2007, σεισμός 6,8 βαθμών είχε προκαλέσει πυρκαγιά κοντά σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή του αντιδραστήρα αριθμός 3 του σταθμού Κασιβαζάκι Καρίβα. Έκτοτε ο αντιδραστήρας αυτός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η Tepco σκοπεύει να ολοκληρώσει την αντισεισμική ενίσχυση του αντιδραστήρα αυτού ως το τέλος του έτους, με την ελπίδα να επιταχυνθεί μια ενδεχόμενη επαναλειτουργία του, η οποία θα βοηθήσει στην αναπλήρωση της ηλεκτρικής ενέργειας που δεν παράγεται πλέον από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Τρεις από τους συνολικά επτά αντιδραστήρες των 1.100 μεγαβάτ στον Κασιβαζάκι Καρίβα στη βορειοδυτική Ιαπωνία, που είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της χώρας, παραμένουν εκτός λειτουργίας μετά τον σεισμό του Ιουλίου του 2007.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε