Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Είναι επείγον Γαλλία και Γερμανία να προωθήσουν την ανάπτυξη στην Ευρώπη”

“Είναι επείγον Γαλλία και Γερμανία να προωθήσουν την ανάπτυξη στην Ευρώπη”

Ο ειδικός σύμβουλος του Φρανσουά Ολάντ Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος θεωρείται πιθανός πρωθυπουργός, δήλωσε ότι είναι επείγον Παρίσι και Βερολίνο να ενεργήσουν ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της Ευρώπης και τόνισε ότι οι δυο πρωτεύουσες πρέπει να κάνουν ένα βήμα “η μία προς την άλλη”.

“‘Οταν υπάρχουν σημεία διαφωνίας-και είναι πολλά αυτήν τη στιγμή ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, σε κάθε περίπτωση ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την πολιτική της ‘Αγγελα Μέρκελ-πρέπει ο καθένας να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση του άλλου”, δήλωσε ο Ερό στο ραδιοσταθμό RMC.

Η γερμανίδα καγκελάριος συνεχάρη χθες το βράδυ τον Φρανσουά Ολάντ, προτεραιότητα του οποίου είναι η αναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας.

“Είναι επείγον και όλος ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει. Για το λόγο αυτό ήταν καλό που έγινε το πρώτο τηλεφώνημα από τη Μέρκελ. Ομως, τώρα πρέπει να συνεργαστούν και θα πρέπει επίσης οι Ευρωπαίοι να μην αργήσουν να συναντηθούν”, πρόσθεσε.

“Με τη Γερμανία θα τα πούμε σαν φίλοι. Προτεραιότητα θα είναι η προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Γιατί εάν υπάρξει μόνο μόνο μείωση ελλειμμάτων και χρέους και τίποτα που να υποστηρίζει την ανάπτυξη και την εργασία, τότε δεν θα τα καταφέρουμε”, τόνισε ο Ερό.

Εξάλλου, ο γάλλος σοσιαλιστής βουλευτής Μισέλ Σαπέν, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ολάντ, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει “περίοδος χάριτος” για το νέο πρόεδρο γιατί η κατάσταση στη Γαλλία είναι “πολύ πιο δύσκολη από οικονομικής άποψης”.

“Πιστεύω ότι η περίοδος χάριτος δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή”, τόνισε ο Σαπέν στον τηλεοπτικό σταθμό Canal Plus.

“Συχνά γίνεται σύγκριση με το Μάη του 1981 (νίκη του σοσιαλιστή Φρανσουά Μιτεράν). Υπάρχουν πτυχές που είναι παρόμοιες, το γεγονός ότι για χρόνια δεν υπήρχε αριστερός πρόεδρος, αλλά την ίδια στιγμή δεν υπάρχει σύγκριση γιατί πρόκειται για μια κατάσταση πολύ πιο δύσκολη από οικονομικής άποψης”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογές Ελλάδα, Γαλλία. Μια διαφαινόμενη διπλή ήττα της Γερμανίας

Ο Σαρκοζί παραδέχτηκε την ήττα του – Θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε