Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Είναι… καλή η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία”

“Είναι… καλή η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία”

Η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα Ντελ Πόντε, η οποία ερευνά αυτήν την περίοδο την κατάσταση στη Συρία για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, χαιρέτισε σήμερα τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των “τρομοκρατικών ομάδων” σε αυτή τη χώρα. 

“Γενικά, πιστεύω ότι είναι καλή η επέμβαση της Ρωσίας επειδή σε τελική ανάλυση κάποιος επιτίθεται σε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες (…) το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και το (Μέτωπο) αλ Νόσρα και όλες αυτές”, είπε στη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας η Ντελ Πόντε.

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι “προφανώς, εξ όσων γνωρίζουμε, (οι Ρώσοι) κάνουν ελάχιστες διακρίσεις μεταξύ των τρομοκρατών και των άλλων και επομένως αυτό δεν είναι και τόσο καλό”.
Η Ρωσία κατηγορείται από πολλές δυτικές χώρες ότι ευθύνεται εν μέρει για το φιάσκο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που επρόκειτο να ξεκινήσουν την περασμένη εβδομάδα για να τερματιστεί ο πενταετής πόλεμος στη Συρία.

Η Ντελ Πόντε εκτίμησε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα έπρεπε να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες. “Αν θέλουμε μια κατάπαυση του πυρός, αν θέλουμε ειρήνη, θα πρέπει πρώτα να διαπραγματευτούμε με την κυβέρνηση”, εξήγησε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ο οποίος πέθανε ενώ δικαζόταν από το ΔΠΔ, το 2006. “Ο Μιλόσεβιτς ήταν ήδη υπό έρευνα όταν οι Αμερικανοί στο Ντέιτον διαπραγματεύτηκαν μαζί του και πέτυχαν την ειρήνη” το 1995, εξήγησε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε