Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ειρωνίες Ασάνζ εναντίον Ομπάμα -BINTEO

Ειρωνίες Ασάνζ εναντίον Ομπάμα -BINTEO

Επίθεση στον αμερικανό πρόεδρο εξαπέλυσε ο ιδρυτής του Wikileaks.

Mιλώντας μέσω βίντεο από το Λονδίνο όπου βρίσκεται υπό καθεστώς κατ’ οίκον κράτησης και όπου έχει καταφύγει από τον Ιούνιο στην πρεσβεία του Ισημερινού, o ιδρυτής του WikiLeaks επιτέθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επειδή υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου στη Μέση Ανατολή ενώ ταυτόχρονα “καταδιώκει” την οργάνωσή του επειδή διαρρέει διπλωματικά τηλεγραφήματα.

Ο Ασάνζ, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου καταζητείται για να ανακριθεί για σεξουαλικά αδικήματα, διατύπωσε τα σχόλια αυτά σε εκδήλωση με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Ασάνζ ειρωνεύτηκε τον Ομπάμα επειδή υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου στον αραβικό κόσμο κατά την ομιλία που εκφώνησε την Τρίτη στον ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας τη δική του εμπειρία ως απόδειξη ότι ο Ομπάμα “έχει κάνει περισσότερα για να ποινικοποιήσει την ελευθερία του λόγου απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ”.
“Πρέπει να εξεπλάγησαν οι αιγύπτιοι έφηβοι που έπλεναν τα μάτια τους από τα αμερικανικά δακρυγόνα (στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης) όταν άκουσαν ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αλλαγή στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο Ασάνζ.
“Είναι καιρός ο πρόεδρος Ομπάμα να κρατήσει το λόγο του. . . και οι ΗΠΑ να σταματήσουν να καταδιώκουν τον WikiLeaks”, τόνισε.

Τα μαχητικά σχόλια του Ασάνζ, καθώς και τα σχόλια που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο και οι άλλοι σύμμαχοί του στην εκδήλωση, δείχνουν πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια λύση στη διπλωματική αντιπαράθεση γύρω από τον 41χρονο Αυστραλό.
Ο Πατίνιο επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ για να συζητήσουν για τον Ασάνζ και δήλωσε ότι υπάρχουν “πολλοί οδοί” εξόδου από την αντιπαράθεση. Εντούτοις σε συνέντευξή του μετά την εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ο Πατίνιο κατέστησε σαφές ότι ο Ισημερινός δεν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις.
“Η μπάλα είναι τώρα στη δική τους πλευρά του γηπέδου”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού.

Διαβάστε

Ο Ασάνζ “εμφανίστηκε” σε εκδήλωση του κόμματος του Μελανσόν
“Η δίωξη του Ασάνζ είναι πολιτική”

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε