Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εις θάνατο 17 Ινδοί για δολοφονία

Εις θάνατο 17 Ινδοί για δολοφονία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2010 | 11:16
Πρώτη δημοσίευση: 29.03.2010 | 11:16

Δικαστήριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καταδίκασε 17 Ινδούς, 17 ως 30 ετών, στην ποινή του θανάτου...

 
για την δολοφονία ενός Πακιστανού εξ αιτίας της διαμάχης τους για το λαθρεμπόριο αλκοόλ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.
 
Το δικαστήριο που επιβάλει τον ισλαμικό νόμο, ή σαρία, στο Σαρτζάχ, ένα από τα μικρότερα από τα συνολικά επτά εμιράτα που συναποτελούν τα ΗΑΕ, καταδίκασε τους άνδρες σε θάνατο μετά τους ελέγχους γενετικού υλικού που απέδειξαν ότι ενέχονταν στο μαχαίρωμα, μέχρι θανάτου, του Πακιστανού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Khaleej Times.
 
Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται η ποινή του θανάτου σε τόσους πολλούς κατηγορούμενους για ένα έγκλημα στα Εμιράτα, χώρα που κυριαρχείται από το πετρελαιοεξαγωγικό Άμπου Ντάμπι και το λαμπερό αλλά υπερχρεωμένο Ντουμπάι.
 
Το Σαρτζάχ είναι το μόνο εμιράτο στο οποίο η κατανάλωση, η κατοχή και το εμπόριο αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά και εντελώς. Στο γειτονικό Ντουμπάι, δημοφιλή τουριστικό προορισμό γνωστό για τα νυχτερινά κέντρα του και τα μπαρ στις ακτές, προσφέρεται εν αφθονία και η διακίνησή του ελέγχεται χαλαρά.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρεις Πακιστανοί που επέζησαν της επίθεσης είπαν ότι τους επιτέθηκαν 50 άνθρωποι με μαχαίρια.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο