Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισαγγελέας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει για να καταγγείλει την διαφθορά!

REUTERS

Ο πολωνός στρατιωτικός εισαγγελέας Μικολάι Πρζίμπουλ, που αποπειράθηκε χθες Δευτέρα να αυτοκτονήσει με το υπηρεσιακό του όπλο, δήλωσε σήμερα ότι το έκανε για να καταγγείλει “τη βαθιά διαφθορά” σε συμβόλαια αγοράς στρατιωτικού υλικού.

Ο Πρζίμπουλ έδινε χθες συνέντευξη Τύπου για υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δημοσιογράφων που έκαναν έρευνες για τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι στη Ρωσία στις 10 Απριλίου 2010 από τη στρατιωτική εισαγγελία του Πόζναν. Παράλληλα, ο στρατιωτικός εισαγγελέας κατήγγειλε τη διαφθορά και “τα οργανωμένα οικονομικά αδικήματα” στο στρατό.

    Σήμερα ο Πρζίμπουλ δήλωσε ότι έχει δεχθεί απειλές, διευκρινίζοντας ότι άγνωστοι προσπάθησαν να σαμποτάρουν το αυτοκίνητό του και να σκοτώσουν τον σκύλο του.

    “Η κίνησή μου καθορίστηκε από τις υποθέσεις τις οποίες ερευνώ, η σημαντικότερη από τις οποίες αφορά οικονομικά ζητήματα στη στρατιωτική αστυνομία”, είπε στο πρακτορείο PAP από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

    Ο συνταγματάρχης Πρζίμπουλ πρόσθεσε άλλωστε ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο αξίας ενός εκατομμυρίου ζλότι (223.000 ευρώ) για τη δολοφονία του.

    Ο εισαγγελέας επεσήμανε επίσης ότι με την πράξη του ήθελε να καταγγείλει τα σχέδια που υπάρχουν για τη κατάργηση των στρατοδικείων και την αντικατάστασή τους από πολιτικά δικαστήρια.

    “Υπερασπιζόμουν ανθρώπους που γνωρίζω και που κάνουν εξαιρετική δουλειά, θα ήθελα να συνεχίσουν να υπάρχουν τα στρατοδικεία”, δήλωσε ο Πρζίμπουλ προσθέτοντας ότι η έρευνά του για τη διαφθορά “προκάλεσε άμεσες πιέσεις που είχαν στόχο να επισπευστεί η διάλυση των στρατοδικείων”.

Η στιγμή της απόπειρας αυτοκτονίας στρατιωτικού εισαγγελέα – VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε