Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας έχει γίνει ξανά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ραδιόφωνο της RAI, οι έρευνες σε βάρος του Μπερλουσκόνι σχετίζονται με προσπάθεια επηρεασμού της κρατικής αρχής ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Αgicom. Ο «καβαλιέρε» φέρεται να επιχείρησε με παρεμβάσεις του να επιτύχει το κλείσιμο τηλεοπτικών εκπομπών διαλόγου και σάτιρας, που ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του. 

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά και το μέλος του συμβουλίου της Agcom, Τζιανκάρλο Ιννοκέντζι, ο οποίος πάντως έχει αρνηθεί ότι δέχτηκε πιέσεις, αλλά και τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού RAI1, Αουγκούστο Μιντζολίνι. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», πληροφόρησε τον Μπερλουσκόνι για το περιεχόμενο ανάκρισης, που έπρεπε να μείνει απόρρητο. 

Μιλώντας στη RAI ο Μπερλουσκόνι τόνισε πως «πρόκειται για σκάνδαλο, διότι η έρευνα αυτή παραβίασε κατάφορα τον νόμο». Συμπλήρωσε, δε, ότι «η αριστερά έχει οπλίσει τις εισαγγελίες, που μας επιτίθενται, και χρησιμοποιεί τις τηλεφωνικές υποκλοπές ως ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, για να μας πλήξει», αναφερόμενος στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της εισαγγελίας του Τράνι, που οδήγησαν στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών. 

Ο γραμματέας των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υπογραμμίζει ότι «ο Σίλβιο είναι, πλέον, ένας σπασμένος δίσκος, που επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια. Αν δεν του αρέσουν κάποιες εκπομπές, πρέπει να χρησιμοποιήσει το τηλεκοντρόλ και να σταματήσει να σηκώνει το τηλέφωνο». 

Οι τελευταίες αυτές δικαστικές εξελίξεις έρχονται λίγες ημέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές της 28ης και 29ης Μαρτίου και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο Μπερλουσκόνι έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει να αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό του κόμματός του από την εκλογική περιφέρεια της Ρώμης, λόγω της αργοπορημένης κατάθεσης της λίστας, στην αρμόδια κρατική υπηρεσία. 

Ενδιαφέρον πλέον έχει η αντίδραση που θα έχουν οι ψηφοφόροι. Το ερχόμενο Σάββατο η ιταλική κεντροδεξιά ετοιμάζει μαζική διαδήλωση στην πλατεία San Giovanni της Ρώμης, με τη συμμετοχή του Ιταλού πρωθυπουργού και των υποψήφιων προέδρων των δεκατριών περιφερειών, στις οποίες θα στηθούν οι κάλπες. Στόχος των οργανωτών είναι να ξεπεράσουν σε όγκο τη διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου, στην πλατεία Del Popolo της «αιώνιας πόλης», με την οποία η κεντροαριστερά κατάφερε να κινητοποιήσει περί τους 200.000 πολίτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε