Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Είχε πρόβλημα με την εφορία και τους έριξε…αεροπλάνο

Το κτίριο της εφορίας μετά την πτώση του αεροπλάνου. ΦΩΤΟ REUTERS
Το κτίριο της εφορίας μετά την πτώση του αεροπλάνου. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Ένας άνδρας που πιθανολογείται ότι ήταν εξοργισμένος με τις αρχές, έριξε ένα μικρό αεροπλάνο πάνω σε κτιριακό συγκρότημα

 

όπου στεγάζονται υπηρεσίες της εφορίας, στο Όστιν του Τέξας, σε μία ενέργεια που αξιωματούχοι περιγράφουν ως εσκεμμένη επίθεση.
 
Δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο τραυματισμένοι μετά τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου στο κτίριο, ενώ ο πιλότος ανασύρθηκε νεκρός. Η συντριβή του αεροπλάνου προκάλεσε πυρκαγιά στο στο επταόροφο κτήριο. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κάποιος πως υπάρχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.
 
Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι δράστης της επίθεσης ήταν ο Τζόζεφ Άντριου Στακ. Ήταν πιθανώς “μία εσκεμμένη επίθεση από ένα άτομο που έδρασε μόνο του”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όστιν, Αρτ Ακεβέδο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να γίνουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες.
 
Οι αρχές διερευνούν σε σχέση με την υπόθεση αυτή , ένα σημείωμα που άφησε στο Ίντερνετ κάποιο άτομο που υπογράφει ως “Τζο Στακ”, περιγράφοντας προβλήματα που είχε με την Εσωτερική Υπηρεσία Φορολογίας.
 
“Λοιπόν, κύριε Μεγάλε Αδελφέ της Εσωτερικής Υπηρεσίας Φορολογίας, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό: πάρε κομμάτια από τη σάρκα μου και κοιμήσου καλά”, ανέφερε ο “Τζο Στακ” στο σημείωμα στο Ίντερνετ, που είχε ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου. Ωστόσο είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η ταυτότητα του “Τζο Στακ” και η σχέση του με το δράστη της επίθεσης στο Όστιν. Ο συντάκτης του σημειώματος πάντως αναφέρεται σε προβλήματα που είχε με την εφορία.
 
Το CNN μεταδίδει πως ο πιλότος είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του στο Όστιν, πριν οδηγήσει το μικρό αεροπλάνο στο κτίριο όπου στεγάζονται και υπηρεσίες της εφορίας.
 
Το μικρό αεροπλάνο, ένα μονοκινητήριο Πάιπερ Τσερόκι, απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο κοντά στο Τζορτζτάουν και πετούσε σε συνθήκες που δεν επιβάλλουν στον πιλότο να είναι σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε