Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Είχε πρόβλημα με το ενοικιαστήριο και έσφαξε μισό νηπιαγωγείο!

Το νηπιαγωγείο όπου έγινε χθες η σφαγή. ΦΩΤΟ REUTERS
Το νηπιαγωγείο όπου έγινε χθες η σφαγή. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι διαφορές του ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου λειτουργούσε νηπιαγωγείο με τη νηπιαγωγό αφορμή της αιματηρής επίθεσης η οποία στοίχισε τη ζωή 7 παιδιών στην Κίνα.

 

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης σε νηπιαγωγείο η οποία στοίχισε τη ζωή επτά παιδιών, της ιδιοκτήτριάς του και της μητέρας της είχε εμπλακεί σε διένεξη μαζί της για το ενοικιαστήριο συμβόλαιο, σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων και κρατικά ΜΜΕ.
 
Η επίθεση δεν φάνηκε να ήταν ενέργεια εκ προμελέτης, είπαν κάτοικοι της βόρειας επαρχίας Σαάνσι της Κίνας, που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της έντονης διαφωνίας ανάμεσα στον δράστη, Γου Χουανμίνγκ, 48 ετών, και της γυναίκας η οποία λειτουργούσε το νηπιαγωγείο, της Γου Χονγκγίνγκ, 50 ετών.
 
“Τον είδα να κρατά ένα μαχαίρι στο δεξί του χέρι, βγήκα έξω τρέχοντας, ακούγονταν φωνές αλλά ελάχιστοι τις άκουσαν γιατί έβρεχε”, είπε ο Λι Γουφέν, κάτοικος της Λιντσάνγκ, στην κομητεία Νανζιένγκ, προσθέτοντας ότι ελάχιστοι από τους περίοικους συγκεντρώθηκαν στο σημείο αλλά υποχώρησαν επέστρεψαν στα σπίτια τους.
 
“Ο φονιάς πέρασε δίπλα μου, με κοίταξε αλλά συνέχισε να περπατά. . . έκλεισα την πόρτα κι έμεινα μέσα”.
 
Ο Γου Χουανμίνγκ ήταν ο ιδιοκτήτης του διώροφου κτιρίου με περίφρακτη αυλή και τσιμεντένιο δάπεδο. Απαιτούσε από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης που λειτουργούσε το νηπιαγωγείο να εγκαταλείψει το κτίριο με τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου τον Απρίλιο, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου ήθελε αντίθετα να συνεχιστεί η λειτουργία του στο κτίριο ως το καλοκαίρι.
 
Ο άνδρας σκότωσε πέντε αγόρια και δυο κορίτσια χτυπώντας τα με ένα μπαλτά για κρέας. Σκότωσε επίσης τη Γου Χονγκγίνγκ και την 80χρονη μητέρα της. Κατόπιν επέστρεψε στο σπίτι του και αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.
 
Η επίθεση ήταν η έκτη εναντίον μαθητών στην Κίνα από τον Μάρτιο, εν μέσω της προσπάθειας της κυβέρνησης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία και ενώ οι κοινωνικές εντάσεις λόγω των ταχύτατων αλλαγών στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μεγεθύνονται.
 
Την Τετάρτη, κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αρχές συνέλαβαν αρκετούς ανθρώπους που φέρονται να ήθελαν να επιτεθούν σε σχολεία, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες σχετικά με τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε