Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Είχε βιάσει δύο 14χρονους και πλέον ζει κοντά σε δημοτικό σχολείο

Είχε βιάσει δύο 14χρονους και πλέον ζει κοντά σε δημοτικό σχολείο

Ήταν το 1998 που ο Roger Gleaves οδηγήθηκε στη φυλακή για τον βιασμό δύο αγοριών. Ο πιο διαβολικός άντρας της Βρετανίας κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και ζει κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο και μια παιδική χαρά στο βόρειο Λονδίνο.

Ο παιδόφιλος που αυτοαποκαλείται επίσκοπος του Medway φέρεται να προσέγγιζε παιδιά έξω από το Brook House Primary. Όταν τον πλησίασε δημοσιογράφος της The Sun, o 84χρονος σήμερα Roger Gleaves του είπε να κοιτάζει τη δουλειά του. “Αν ήταν να έκανα κάτι, θα είχε συμβεί μέχρι τώρα”.

Το μπλοκ στο οποίο ζει είναι γεμάτο από οικογένειες και οι κάτοικοι χαρακτήρισαν την απόφαση “αηδιαστική και άρρωστη”. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον ακτιβιστή Chris Wittwer που εντοπίζει παιδεραστές που έχουν αφεθεί ελεύθεροι. “Ακούμε συνέχεια για βιαστές που απελευθερώνονται για να ζήσουν κοντά σε δημοτικά σχολεία, πάρκα και περιοχές γεμάτες παιδιά. Οι αρχές θα έπρεπε να φροντίζουν για τη μεταστέγασή τους με ευαισθησία αλλά αυτό δεν συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις”.

“Πολλές φορές τους μεταφέρουν στην περιοχή όπου είχαν κάνει τα εγκλήματά τους, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα θύματά τους. Δεν ειδοποιούνται τα σχολεία όταν κάποιος παραβατικός μετακομίζει κοντά σε ένα σχολείο, αφήνοντας έτσι τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας σε κίνδυνο. Είναι κάτι που οι κυβερνήσεις κάνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς κανείς να απαντά σε αυτό”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε