Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκαναν επίθεση αυτοκτονίας σε κηδεία – Νεκροί 18 άνθρωποι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στο αίμα πνίγηκε η κηδεία ενός αρχηγού φυλής στο Πακιστάν. Έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, με απολογισμό 18 νεκρούς και 47 τραυματίες.

Ο αρχηγός φυλής που κηδευόταν είχε δημιουργήσει μια ένοπλη οργάνωση αντίπαλη των Ταλιμπάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όχι μακριά από τις ζώνες των φυλών που αποτελούν προπύργιο των πακιστανών Ταλιμπάν, κύριων υπεύθυνων για αιματηρό κύμα επιθέσεων –κυρίως αυτοκτονίας– που έχει προκαλέσει περισσότερους από 4.600 νεκρούς σε όλη τη χώρα στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τζαντόλ, στην περιφέρεια του Κάτω Ντιρ, απ’ όπου ο στρατός είχε εκδιώξει το 2009 τους Ταλιμπάν συμμάχους της Αλ-Κάιντα με μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε όλη την κοιλάδα του ποταμού Σουάτ.

“Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας τη στιγμή της προσευχής κατά την κηδεία στο Τζαντόλ”, δήλωσε ο Άχταρ Χαγιάτ Γκανταμπούρ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

“Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν επρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας ή για βόμβα με χρονοδιακόπτη”, διευκρίνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως στην κηδεία παρευρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε