Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκανε το 9χρονο παιδί της βομβιστή αυτοκτονίας!

Έκανε το 9χρονο παιδί της βομβιστή αυτοκτονίας!

Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τη μητέρα ενός εννιάχρονου αγοριού το οποίο το 2006, έπειτα από δική της προτροπή, είχε εξαπολύσει επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός σιιτικού τεμένους στα βόρεια της Βαγδάτης.

“Η Σούαντ αλ Ομπέιντι συνελήφθη την Παρασκευή όπως και ο σύντροφός της Χαμίντ Αλουάν, 53 ετών, μετά την επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής Σάχουα στην Μπακούμπα”, πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα, δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος.

Ηλικίας 47 ετών η σουνίτισσα Ομπέιντι είναι χήρα και το 2006 ήταν μητέρα της Χάνα, ενός 14χρονου κοριτσιού που ήταν παντρεμένο, και δύο γιων, του Κάζεμ Λάτιφ Κάζεμ, 18 ετών, και του Μουρτάντα Λάτιφ Κάζεμ, 9 ετών. Ζούσε στην επαρχία Χαλές, 65 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης στην επαρχία Ντιγιάλα.

Ο σύντροφός της, μέλος της αλ Κάιντα, έπαιρνε μέρος σε επιχειρήσεις της οργάνωσης στην επαρχία αυτή, αν και ζούσε στην Αμρίγια, μία συνοικία της Βαδγάτης.

“(Ο Χαμίντ) κατάφερε να την πείσει να βάλει ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά στον μικρό Λάτιφ για να το πυροδοτήσει σε ένα σιιτικό τέμενος στη Χαλές. Ήταν όλοι μαζί στο αυτοκίνητο όταν εκείνη άρχισε να κλαίει. (Ο Χαμίντ) την έβγαλε από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια οδήγησε τον γιο της στο τέμενος”, εξήγησε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

“Δύο μήνες αργότερα ο Χαμίντ προσπάθησε να πείσει τη μητέρα να θυσιάσει και τον άλλο γιο της, όμως εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και κρύφτηκε στο σπίτι της παντρεμένης αδερφής του”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2006 τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας ιμάμης, και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν από αυτή την επίθεση αυτοκτονίας στο σιιτικό τέμενος. Ο εννιάχρονος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μετά την προσευχή της Παρασκευής.

“Μετά τις επιθέσεις της Πέμπτης εναντίον μελών της Σάχουα, έπειτα από πληροφορίες συλλάβαμε μία ομάδα τρομοκρατών που ήταν διασκορπισμένοι στην επαρχία. (Η Ομπέιντι) ήταν μία από αυτούς, ενώ καταφέραμε να εντοπίσουμε και τον Χαμίντ που συνελήφθη (χθες) Παρασκευή στη Βαγδάτη”, επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Τέσσερις άνδρες της σουνιτικής πολιτιφυλακής Σάχουα, που μάχεται κατά της αλ Κάιντα, και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Μπακούμπα.

Στο μεταξύ τέσσερις βόμβες εξερράγησαν σήμερα κοντά στην κατοικία του τοπικού διοικητή της πολιτοφυλακής Σάχουα στα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι τέσσερις βόμβες εξερράγησαν κοντά σε ένα σπίτι στην πόλη Τάτζι, 20 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, μία περιοχή όπου ζουν σουνίτες και σιίτες.

“Δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στο σπίτι του Ίσα Χάντιμ, διοικητή της Σάουχα στην Τάτζι, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον αδερφό του, τη σύζυγό του και δύο από τα παιδιά του”, δήλωσε μία αστυνομική πηγή.

“Λίγα λεπτά αργότερα ακόμη δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στο σημείο που είχαν σημειωθεί οι πρώτες εκρήξεις, τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε