Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκδίκηση υπόσχεται ο Πούτιν – Επικοινωνία Μεντβέντεφ-Ομπάμα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η τιμωρία των ενόχων είναι αναπόφευκτη διεμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Μόσχα θρηνεί τους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ντομοντέντοβο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός μίλησε για «αποτρόπαιο έγκλημα» και υποσχέθηκε εκδίκηση. “Δεν αμφιβάλλω ότι το έγκλημα αυτό θα εξιχνιαστεί και ότι η τιμωρία των ενόχων είναι αναπόφευκτη. Έργο της κυβέρνησης είναι να υποστηρίξει τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών”, είπε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πούτιν επισκέφτηκε τους τραυματίες από την επίθεση που νοσηλεύονται στη Μόσχα. Τουλάχιστον 84 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται και η κατάσταση επτά εξ αυτών είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Κι αν ο Πούτιν υποσχέθηκε… παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους, βαρύς θα είναι ο πέλεκυς και για εκείνους που παραβίασαν τους κανόνες ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ειδική επιτροπή ξεκίνησε σε βάθος έρευνα για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Όσοι θεωρηθούν υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν με 5 έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Ομπάμα καλεί Μεντβέντεφ

Μια μέρα μετά το μακελειό στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας, ο πρόεδρος της Ρωσίας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για την τρομοκρατική επίθεση με τους τουλάχιστον 35 νεκρούς στο Ντομοντέντοβο.

Επίσης, επανέλαβε τη σθεναρή καταδίκη κάθε τρομοκρατικής πράξης με στόχο αθώους πολίτες και τη δέσμευσή του να συνεχίσει από κοινού με τη Ρωσία τον αγώνα πάταξης της τρομοκρατίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε