Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκκενώνουν το Μάτσου Πίτσου

Εκκενώνουν το Μάτσου Πίτσου

 

Οι αρχές του Περού ξεκίνησαν την επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 2000 τουριστών που έχουν αποκλειστεί…

 

από την Κυριακή στην πόλη Άγουας Καλιέντες κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίκτσου, λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές.
 
Μια πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από 20 άτομα, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Ολαϊταντάμπο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές που δίνουν προτεραιότητα στην απομάκρυνση των παιδιών και των ηλικιωμένων. Οι 1954 τουρίστες Βορειοαμερικανοί, Ευρωπαίοι και Λατινοαμερικάνοι, θα μεταφερθούν σταδιακά με στρατιωτικά και αστυνομικά ελικόπτερα στο Ολαϊταντάμπο και από εκεί στο Κούσκο.
 
Ο υπουργός Τουρισμού, Μαρτίν Πέρες, εξήγησε ότι οι τουρίστες έχουν αποκλειστεί σε ξενοδοχεία και στο σιδηροδρομικό σταθμό του Άγουας Καλιέντες και έχουν εφόδια για τρεις-τέσσερις ημέρες.
 
Η πρόσβαση στο Μάτσου Πίτσου και στο Άγουας Καλιέντες έχει διακοπεί από το Σάββατο, μετά από μια κατολίσθηση η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την περιοχή με το Κούσκο. Η εταιρεία PeruRail που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής που πάντως παραμένει κλειστή στο τμήμα από το Κούσκο για το Μάτσου Πίτσου.
 
Την Δευτέρα αναβλήθηκαν επίσης και οι πτήσεις αεροσκαφών από τη Λίμα για το Κούσκο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των ταξιδιωτών.
 
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, οι βροχές που έπληξαν το Περού το σαββατοκύριακο ήταν οι ισχυρότερες της τελευταίας 15ετίας. Η περιοχή του Κούσκο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς πολλά ποτάμια υπερχείλισαν, καταστρέφοντας σπίτια και καλλιέργειες. Ο πρόεδρος της επαρχίας του Κούσκο, Ούγκο Γκονσάλες Σαγιάν, ανέφερε ότι το 40% των κτηρίων της πόλης δεν διαθέτει πόσιμο νερό γιατί καταστράφηκε ένας πυλώνας που μετέφερε ηλεκτρική ενέργεια σε μια αντλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε