Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έκκληση της Lady Gaga υπέρ των gay στο στρατό

Η Lady Gaga ανέβασε στο Twitter βίντεο με το οποίο καλεί τη Γερουσία να καταργήσει τον κανονισμό που απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στο στρατό.(Δείτε την έκκληση)

Η Lady Gaga, 24 ετών, στην πιο πολιτικοποιημένη κίνησή της μέχρι στιγμής χαρακτήρισε τον εαυτό της “η φωνή της γενιάς μου” και ζήτησε από τους εκατομμύρια οπαδούς της να βοηθήσουν στην κατάργηση της πολιτικής που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες να υπηρετούν στο στρατό αρκεί να μην αποκαλύπτουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η αμερικανική γερουσία αναμένεται να αποφασίσει την Τρίτη αν θα ξεκινήσει συζήτηση για την ανάκληση της πολιτικής “μη ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε” που εφαρμόζεται στο στρατό από την εποχή του προέδρου Μπιλ Κλίντον. Το Κογκρέσο έχει ήδη ψηφίσει υπέρ της άρσης αυτής της πολιτικής.

Στο μαυρόασπρο βίντεο, που διαρκεί περισσότερα από 7 λεπτά, η τραγουδίστρια εμφανίζεται μπροστά από την αμερικανική σημαία φορώντας ένα μαύρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα. “Είμαι εδώ για να γίνω η φωνή της γενιάς μου”, δηλώνει η Lady Gaga στο βίντεο. “Οχι η φωνή της γενιάς των γερουσιαστών που ψηφίζουν, αλλά των νέων αυτής της χώρας, της γενιάς που επηρεάζεται από αυτό το νόμο, της γενιάς που τα παιδιά της θα επηρεαστούν”.

Η Lady Gaga αποκάλεσε το νόμο αντισυνταγματικό και ζήτησε από τους οπαδούς της να αναβάσουν δικά τους βίντεο στο Twitter, με τα οποία θα στηρίζουν τα ίσα δικαιώματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε