Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκλεισαν ιστοσελίδα «δόλωμα» της CIA

Έκλεισαν ιστοσελίδα «δόλωμα» της CIA

Ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί από τη CIA και τη Σαουδική Αραβία με στόχο να «παγιδέψει» εξτρεμιστές έκλεισε με απόφαση του αμερικανικού στρατού.

Δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Ποστ αναφέρει ότι η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από κοινού με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και λειτουργούσε ως δόλωμα προκειμένου οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να εντοπίζουν και να παρακολουθούν τη δράση εξτρεμιστών και να αποτρέπουν πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα. 

Ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, οι ειδικοί του στρατού σε θέματα πληροφορικής διέλυσαν το ιντερνετικό φόρουμ επειδή ο στρατός φοβόταν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από εξτρεμιστές στο Ιράκ για να σχεδιάσουν επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα. 

Το κλείσιμο της ιστοσελίδας οδήγησε, από απροσεξία, στην κατάρρευση 300 διακομιστών στη Σαουδική Αραβία, τη Γερμανία και το Τέξας, υποχρεώνοντας την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη από τη σαουδαραβική και τη γερμανική κυβέρνηση. 

Η CIA θεωρούσε ότι το κλείσιμο της ιστοσελίδας θα οδηγούσε στην απώλεια πολύτιμων πληροφοριών. Όμως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) έκρινε ότι το κλείσιμό της ήταν μια νόμιμη επιχείρηση για την ασφάλεια των Αμερικανών στρατιωτών, δεδομένου ότι ανώτατοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ρέι Οντιέρνο, είχαν προειδοποιήσει ότι οι εξτρεμιστές θα χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα για να σχεδιάσουν επιθέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε