Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έκλεισε οριστικά η υπόθεση Στρος Καν – Τα βρήκαν με την Ντιαλό

Έκλεισε οριστικά η υπόθεση Στρος Καν – Τα βρήκαν με την Ντιαλό

Οριστικά στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης της καμαριέρας του ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη από τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμιο σάλο. Στις 14 Μαΐου του 2011 η Ντιαλό είχε κατηγορήσει τον τότε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως της επιτέθηκε στο δωμάτιο όπου διέμενε και προσπάθησε να τη βιάσει.

Η υπόθεση στοίχισε στον Στρος Καν τη θέση του στο ΔΝΤ αλλά και τα όνειρα για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια αλλά την τελευταία στιγμή, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν από την κατηγορούσα αρχή και απέμενε ο συμβιβασμός στα αστικά δικαστήρια.

Αλλά το θέμα δεν έφτασε εκεί γιατί η πλευρά του Στρος Καν και της Ναφισάτου Ντιαλό, κατέληξαν σε φιλικό οικονομικό διακανονισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα με γνώση της υπόθεσης, σημειώνει ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν την επόμενη εβδομάδα την οικονομική συμφωνία που θα τελειώσει αυτή την ιστορία. Σημειώνει δε ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό που καθορίστηκε για να κλείσει η συμφωνία.

Ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν στους New York Times, είπε ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

Η Ντιαλό είχε καταθέσει αστική καταγγελία εναντίον του DSK στις 8 Αυγούστου, 2011, παράλληλα με την ποινική διαδικασία, κατηγορώντας τον για τη σεξουαλική επίθεση στη σουίτα του στο Sofitel στις 14 Μαΐου του 2011.

Η ποινική δίωξη για την υποτιθέμενη επίθεση, κατέπεσε στις 23 Αυγούστου του 2011, λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αξιοπιστία της Ντιαλό, η οποία είχε πει επαναλαμβανόμενα ψέματα σχετικά με ορισμένες πτυχές της ζωής της.

Ο DSK έχει δηλώσει ότι η σχέση του με την Ντιαλό στο Sofitel ήταν μια «αμοιβαία συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

19/12 η απόφαση για το αν θα δικαστεί ο Στρος Καν

Αφήστε με ήσυχο!

Στρος Καν: Να δώσει η Γερμανία κέρδη από τα ομόλογα στο Νότο!

Τίτλοι τέλους για Στρος Καν και Αν Σενκλέρ

Χώρισε ο Στρος Καν – Τον άφησε η Αν Σιγκλέρ και έπεσε σε κατάθλιψη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε