Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Εκλογές Πορτογαλία: Νικητής ο Κοέλιο, “παίζεται” η πλειοψηφία

ΦΩΤΟ: REUTERS
ΦΩΤΟ: REUTERS

Ο απερχόμενος κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία, εξασφαλίζοντας άνετο προβάδισμα απέναντι στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά κινδυνεύει να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών περιφερειών.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, εξασφαλίζει το 40,04% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 31,65%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 9,44% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 7,63%.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες μετά την έξοδο της Πορτογαλίας από το μνημόνιο πέρυσι. Ωστόσο, παρά τις βαθιές περικοπές στις δαπάνες και τις υψηλότερες αυξήσεις στη φορολογία που μπορεί να θυμηθεί κανείς, οι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδιναν τον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο να έχει προβάδισμα μεταξύ 5 και 12 μονάδων έναντι του Σοσιαλιστή αντιπάλου του Αντόνιο Κόστα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε