Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έκοψαν το σχολικό γιατί δεν είχαν πληρώσει οι γονείς τη συνδρομή

Έκοψαν το σχολικό γιατί δεν είχαν πληρώσει οι γονείς τη συνδρομή

Είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία εφαρμόζονται τόσο αυστηρά οικονομικά μέτρα σε τομείς και υπηρεσίες, που αφορούν παιδιά.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βερόνα η απόφαση του δήμου να πάψει τη μεταφορά, με σχολικό λεωφορείο, 16 μαθητών, οι γονείς των οποίων δεν είχαν καταβάλει την καθιερωμένη μηνιαία χρηματική συμβολή. Αμέσως μετά το πέρας των αργιών του Πάσχα, οι δημοτικές αρχές έλαβαν τη σχετική απόφαση «αφού προηγουμένως είχαν ειδοποιήσει εγγράφως τις οικογένειες των μαθητών». Η συγκεκριμένη οικονομική μηνιαία συνεισφορά αντιστοιχεί σε 23 ευρώ. 

Όπως υπογραμμίζει, όμως, η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», άλλα 93 παιδιά κινδυνεύουν τώρα να μην έχουν πρόσβαση στο σχολικό λεωφορείο, αν οι γονείς τους δεν φροντίσουν να πληρώσουν, το συντομότεροι, τα οφειλόμενα. 

Επιπλέον, η εφημερίδα «Λ’ Aρένα» της Βερόνας δημοσιεύει ότι πριν από λίγες ημέρες οδηγός λεωφορείου αρνήθηκε να συνοδεύσει στο σπίτι τους δύο κοριτσάκια, που είχαν βγεί από το νηπιαγωγείο, παρότι το ίδιο πρωί τα είχε παραλάβει κανονικά από την στάση κοντά στο σπίτι τους. 

Είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία εφαρμόζονται τόσο αυστηρά οικονομικά μέτρα σε τομείς και υπηρεσίες, που αφορούν παιδιά. Έως τώρα προείχε η αρχή της προστασίας και της στήριξης των ανηλίκων. 

Ανάλογη πικρή αίσθηση είχε προκαλέσει, πριν τρεις αβδομάδες, και η απόφαση σχολείου στην περιφέρεια της Bιτσέντσα, στη βόρεια Ιταλία, να σταματήσει η παροχή του μεσημεριανού γεύματος σε εννέα παιδιά. Και σε αυτή την περίπτωση, οι γονείς τους δεν είχαν καταβάλει την προβλεπόμενη μηνιαία συμβολή. Έτσι, αντί για μακαρόνια και κρέας, δόθηκαν σε κάθε παιδί μόνον ψωμί και ένα ποτήρι νερό. 

Η διεθύντρια του σχολείου αντέδρασε έντονα ζητώντας από τα υπόλοιπα παιδιά «να μοιρασθούν το φαγητό με τους συμμαθητές τους, που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία». Έτσι, ο δήμος, ύστερα από εκτεταμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, αναγκάσθηκε να αναστείλει, τουλάχιστον προσωρινά, την εφαρμογή της εντολής για «διακοπή σχολικής σίτισης». 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε