Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εκπαιδευόμενοι καθηγητές γυμνασίου δεν ξέρουν που είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός!

Εκπαιδευόμενοι καθηγητές γυμνασίου δεν ξέρουν που είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.01.2013 | 15:58
Πρώτη δημοσίευση: 24.01.2013 | 15:56

Έρευνα στο Βέλγιο έδειξε πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευόμενων καθηγητών Γυμνασίου δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις γνώσεις Γεωγραφίας, Πολιτικής και Ιστορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τους τελειόφοιτους μελλοντικούς καθηγητές ο ένας στους τρεις δεν μπορούσε να εντοπίσει τις ΗΠΑ στον παγκόσμιο χάρτη και σχεδόν οι μισοί δεν γνώριζαν πού βρίσκεται ο Ειρηνικός Ωκεανός.

Όταν είδαν τη φωτογραφία του Μάο Τσε Τουνγκ, δύο στους τρεις δεν μπόρεσαν να τον αναγνωρίσουν, ενώ οι περισσότεροι απάντησαν ότι πρόκειται για τον εκλιπόντα ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Οι ερευνητές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Λίμπουργκ ζήτησαν απαντήσεις από χίλιους φοιτητές σε οκτώ σχολές εκπαίδευσης καθηγητών στην φλαμανδική περιοχή του Βελγίου.

Η εξέταση, που περιελάμβανε 114 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, πραγματοποιήθηκε γιατί οι μαθητές παρουσίασαν πολλές φορές κενά σε θέματα γενικών γνώσεων, εξήγησαν οι ερευνητές που την διεξήγαγαν.

Οι φοιτητές εκείνοι που παρακολουθούσαν ειδήσεις και διάβαζαν εφημερίδες είχαν καλύτερες επιδόσεις από τους άλλους, εξήγησαν οι επιστήμονες.


Διαβάστε περισσότερες παράξενες ειδήσεις στη σχετική κατηγορία του NewsitTags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Survivor: Οι Βέλγοι  ψήφισαν  Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά! Survivor: Οι Βέλγοι "ψήφισαν" Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά!
  2. Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit
  3. Τσίπρας και διαπραγμάτευση  ψηλά  σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο Τσίπρας και διαπραγμάτευση "ψηλά" σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο
  4. Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο! Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο!
  5. Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν! Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν!
  6. Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03] Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03]