Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εκπαίδευση τέλος για τους Αφγανούς

Εκπαίδευση τέλος για τους Αφγανούς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.09.2012 | 13:57
Πρώτη δημοσίευση: 02.09.2012 | 13:57

Η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ανέστειλε το πρόγραμμά της για την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, έπειτα από το πρόσφατο κύμα επιθέσεων σε στρατιώτες της δύναμης από ένστολους Αφγανούς, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

"Αναστείλαμε προσωρινά την εκπαίδευση όλων των νεοσύλλεκτων Αφγανών έως ότου ελεγχθούν οι Αφγανοί στρατιώτες για σχέσεις με τους αντάρτες. Ανησυχήσαμε από τις επιθέσεις εκ των έσω και βρισκόμαστε σε διαδικασία προσεκτικού ελέγχου των Αφγανών στρατιωτών", δήλωσε ο Τζέιμς Γκρέιμπιλ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (ISAF).

"Πρόκειται για μια προσπάθεια που καταβάλλει η ISAF και οι Αφγανοί εταίροι μας, η οποία έχει στόχο να μειώσουμε τον αριθμό των απειλών εκ των έσω", πρόσθεσε.

Η αμερικανική εφημερίδα "Ουάσινγκτον Ποστ" έγραφε χθες ότι η διαδικασία αυτή επαλήθευσης αφορά περισσότερους από 27.000 Αφγανούς στρατιωτικούς.

Η απόφαση για την έρευνα αυτή ελήφθη μετά το θάνατο τουλάχιστον 45 στρατιωτών της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ φέτος από τις επιθέσεις ένστολων Αφγανών, οι οποίες έχουν ονομαστεί "επιθέσεις εκ των έσω" και οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο