Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκπαιδευτικός και μητέρα άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κατηγορουμένη κατά την μεταφορά της στην αστυνομία βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ και φώναζε: “Δεν έγινε τίποτε”.

Η αμερικανίδα εκπαιδευτικός που θεωρήθηκε ύποπτη για το θάνατο με πυροβολισμούς τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τριών στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα την Παρασκευή (τοπική ώρα) συνελήφθη σήμερα από την τοπική αστυνομία με την κατηγορία των πολλαπλών δολοφονιών και όπως αναφέρθηκε από δικαστική πηγή πρόκειται για την 45χρονη Εϊμι Μπίσοπ Αντερσον, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, πρίν απο 10 χρόνια είχε σκοτώσει τον αδερφό της.

Ο εισαγγελέας Ρομπ Μπρούσαντ μιλώντας στον Τϋπο στην περιοχή Χάντσβιλ όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο ανέφερε ότι η κατηγορυμένη χρησιμοποίησε ένα όπλο των 9 χιλιοστών, που κατά την έρευνα βρέθηκε στις γυναικείες τουαλέτες.

Η κ.Αντερσον χρησιμοποίησε το οπλο της την ώρα μιας μεγάλης συγκέντρωσης στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστήμιου και σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της έκρηξής της οφείλεται στο γεγονός που της προκαλούσε η επαγγελματική της ανασφάλεια γιατί ενώ εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο από το 2003, δεν είχε ακόμα νομιμοποιηθεί και προσφάτως ενημερώθηκε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί.

 “Δεν είναι παράδοξο να εργάζεται εδώ ένας καθηγητής χωρίς να έχει ληφθεί επισήμως απόφαση για την νομιμοποίησή του”, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ντέινβιντ Ουίλιαμς, που δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν υπήρξε επεισόδιο με όπλα στο χώρο αυτό.

Πρόκειται για την τελευταία αιματηρή επίθεση τέτοιου τύπου σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με πιό πολύνεκρη αυτήν στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια τον Απρίλιο του 2007 όταν ένα φοιτητής σκότωσε 32 άτομα πριν αυτοκτονήσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε