Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εκρήξεις – μυστήριο σε πάρκο στην Ιαπωνία – Ένας νεκρός [pics, vids]

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σε ένα πάρκο στην Ιαπωνία. Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε πάρκο της πόλης Ουτσουνομίγια, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, όπου πραγματοποιούνταν ένα φεστιβάλ λαϊκής τέχνης λίγο μετά τις 11:30 (τοπική ώρα, 05:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός», δήλωσε χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο νεκρός είναι άνδρας, όπως και ένας από τους τραυματίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, όμως προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες άλλες πληροφορίες για τα θύματα.

Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε έναν χώρο στάθμευσης του πάρκου. Στις εικόνες που μετέδωσε το NHK φαίνεται ένα καμμένο αυτοκίνητο στο οποίοι οι πυροσβέστες ρίχνουν νερό. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ένα πτώμα σε κακή κατάσταση εντοπίστηκε σε ένα κατάστημα ποδηλάτων μέσα στο πάρκο.

Η εφημερίδα Yomiuri Shimbun αναφέρει σε άρθρο της ότι έκρηξη σημειώθηκε σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο ακόμη. Λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία βρήκε το διαμελισμένο πτώμα ενός άνδρα μέσα στο πάρκο.

Σύμφωνα με το NHK, οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε απόσταση 200 μέτρων η μία από την άλλη και η αστυνομία βρήκε ένα κομμάτι χαρτί που έμοιαζε να είναι σημείωμα αυτοκτονίας σε ένα από τα καμμένα αυτοκίνητα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αυτού ήταν πρώην μέλος των Δυνάμεων Αυτοάμυνας (η ονομασία του ιαπωνικού στρατού), το σπίτι του οποίου στην Ουτσουνομίγια είχε καταστραφεί λίγες μέρες νωρίτερα από μια πυρκαγιά. Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ιαπωνία είναι πολύ μικρό, ενώ δεν υπάρχουν γνωστές οργανώσεις που να διεξάγουν βίαιη εκστρατεία εναντίον του κράτους. Μερικές φορές αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετούνται έξω από αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις από ακροαριστερές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε