Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Έκρηξη με 3 νεκρούς στο Πακιστάν – Εκατοντάδες παγιδευμένοι στα συντρίμμια

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ένα 10χρονο αγόρι είναι ανάμεσα στους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση τριώροφου εργοστασίου στη Λαχόρη του Πακιστάν, μετά από έκρηξη φυσικού αερίου.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια 13 άνθρωποι, όμως υπάρχουν φόβοι πως παραμένουν παγιδευμένοι άλλοι 100 και πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ο Καραμάτ Άλι, εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων Rescue 1122, δήλωσε ότι 17 γυναίκες και 45 άνδρες βρίσκονταν στο εργοστάσιο παρασκευής κτηνιατρικών φαρμάκων την ώρα που κατέρρευσε.

Το εργοστάσιο κατέρρευσε ολοκληρωτικά και το ίδιο συνέβη με τα δύο σπίτια που βρίσκονταν δίπλα του, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της υπηρεσίας και πρόσθεσε ότι οι αρχές δυσκολεύονται να μεταφέρουν βαριά σωστικά μηχανήματα στην περιοχή εξαιτίας των στενών της δρόμων.

Οι διασώστες και οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να απομακρύνουν με τα χέρια τους τα ερείπια.

Το δυστύχημα αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα βιομηχανικής ασφαλείας στο Πακιστάν.

Υπάρχουν καταγγελίες για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Ένας ανώτατος αξιωματούχος της πόλης δήλωσε ότι το εργοστάσιο δεν θα έπρεπε να λειτουργεί.

«Το εργοστάσιο θα έπρεπε να έχει σφραγιστεί. Θα διενεργήσουμε έρευνες για το λόγο που λειτουργούσε ακόμη», είπε ο Άχαντ Τσίμα, τοπικός αξιωματούχος, στους δημοσιογράφους.

Δεν έχει διευκρινιστεί γιατί είχε δοθεί εντολή να σφραγιστεί.

«Το σπίτι μου βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο. Αισθάνθηκα ένα ισχυρό τράνταγμα και το σπίτι μου σείστηκε. Νόμιζα ότι ήταν βόμβα», είπε ο Αουαϊς Ραζά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε