Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία

Έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ χθες Τρίτη στην ανατολική Τουρκία, προκάλεσε ζημιές σε ιρανο-τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου και οι αρχές πιθανολογούν ότι δράστες ήταν κούρδοι αντάρτες, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες και τοπικές πηγές.

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε περιοχή στο ύψος της πόλης Ελεσκίρτ της επαρχίας Αγκρί, στα σύνορα με το Ιράν, αλλά κατασβέστηκε με τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δημόσιας επιχείρησης διανομής πετρελαίου και φυσικού αερίου BOTAS.
 
Στον αγωγό πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και η Τουρκία δεν έχει να φοβηθεί τυχόν έλλειψη φυσικού αερίου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
 
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η ενέργεια αποδίδεται σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που διεξάγει ένοπλο αγώνα τα τελευταία 26 χρόνια για αυτονομία στην νοτιοανατολική και ανατολική Τουρκία.
 
Το ΡΚΚ που κήρυξε στις 13 Αυγούστου μονομερή εκεχειρία λόγω του μουσουλμανικού μήνα του ραμαζανιού, έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν επιθέσεις σε αγωγούς πετρελαίου, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον αγωγό πετρελαίου που συνδέει το Ιράκ με την Τουρκία.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε