Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στο Ναϊρόμπι – 120 οι νεκροί – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες

Πάνω από 120 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες είναι τα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι μετά την ανάφλεξη πετρελαίου από τσιγάρο. ΠΡΟΣΟΧΗ, οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αποκρουστικές.

Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 120, ενώ σύμφωνα με το ραδιόφωνο της πρωτεύουσας, οι νεκροί είναι πάνω από 150.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη βιομηχανική ζώνη της Λούνγκα Λούνγκα, γύρω από την οποία έχει δημιουργηθεί η παραγκούπολη του Σινάι, μία ζώνη με μικρά σπίτια που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η φωτιά ξέσπασε όταν πετρέλαιο από δεξαμενή που ανήκει στην εταρεία Kenya Pipeline Company διέρρευσε στο ανοιχτό αποχετευτικό δίκτυο που διασχίζει την παραγκούπολη. Κάτοικοι της παραγκούπολης προσπάθησαν να μαζέψουν με φτυάρια το πετρέλαιο το οποίο ανεφλέγη όταν κάποιος πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο αποχετευτικό δίκτυο.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία επίσημη εξήγηση για την έκρηξη.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν σοροί στο ποτάμι που βρίσκεται κοντά στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα όπου έσπευσαν τα θύματα για να σβήσουν τις φλόγες που τους κατέκαιγαν.

Ο διευθυντής ενός νοσοκομείου του Ναϊρόμπι, ο Ρίτσαρντ Λεσιάμπ, διευκρίνισε ότι 109 άνθρωποι έχουν δεχθεί τις πρώτες βοήθειες για εγκαύματα.

Κάποια θύματα προσπάθησαν να πέσουν στο ποτάμι για να σβήσουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους που είχαν αρπάξει φωτιά, όμως πολλοί από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους μέσα στο νερό.





 
 
 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: EUROKINISSI – REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε