Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκρηκτικά σκότωσαν τη Βρετανίδα στο Αφγανιστάν

Η Βρετανίδα κοινωνική λειτουργός που είχε απαχθεί στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσής της όταν ένας από τους απαγωγείς της πυροδότησε ζώνη με εκρηκτικά.

Η Λίντα Νοργκρόουβ από τη Σκωτία, 36 ετών, είχε απαχθεί στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν στις 26 Σεπτεμβρίου και “σίγουρα σκοτώθηκε όταν πυροδοτήθηκε ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε ένας από τους απαγωγείς της”, τόνισε βρετανική πηγή.   “Τίποτε δεν μας κάνει να πιστεύουμε πως πυρά των αμερικανικών δυνάμεων προκάλεσαν τον θάνατό της”, επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το Σάββατο οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η Βρετανίδα σκοτώθηκε από τους απαγωγείς της στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσής της, που όμως εξελίχθηκε άσχημα. Ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε το Λονδίνο είχαν αναφέρει ποιές δυνάμεις πραγματοποίησαν την επιχείρηση.  Όμως, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην βρετανική κυβέρνηση, τα αμερικανικά στρατεύματα ανέλαβαν την επιχείρηση για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Οι ταλιμπάν αρνήθηκαν κάθε ευθύνη για την απαγωγή της Βρετανίδας, μαζί με άλλους τρεις Αφγανούς, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Λίντα Νοργκρόουβ εργαζόταν πολλά χρόνια σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς, στο Περού, το Λάος και το Αφγανιστάν.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε