Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα σκαλιά εκκλησίας στην Αίγυπτο

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα σκαλιά εκκλησίας στην Αίγυπτο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.01.2011 | 19:04
Πρώτη δημοσίευση: 06.01.2011 | 18:52

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στα σκαλιά εκκλησίας της πόλης, στην οποία ζει μια μεγάλη κοπτική κοινότητα.

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σήμερα σε εκκλησία της Μίνια, περίπου 200χλμ νοτίως του Καΐρου, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή αστυνομία, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς μπροστά από κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας.

Η ανακάλυψη αυτή γίνεται ενώ η κοπτική κοινότητα ετοιμάζεται για τον εορτασμό, αύριο, των Χριστουγέννων, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε κλίμα πένθους και έντασης λόγω της επίθεσης στην Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στα σκαλιά εκκλησίας της πόλης, στην οποία ζει μια μεγάλη κοπτική κοινότητα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν είχε πυροκροτητή.

Για την επίθεση στην Αλεξάνδρεια δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι αιγυπτιακές αρχές πιστεύουν ότι πραγματοποιήθηκε από καμικάζι και ότι η εντολή δόθηκε από το εξωτερικό.   Διαδώστε αυτό το άρθρο