Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκρυψαν έρευνα για να μην κάνουν απολύσεις

Έκρυψαν έρευνα για να μην κάνουν απολύσεις

Σάλος έχει προκληθεί από δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post, το οποίο αποκαλύπτει πως το Πεντάγωνο προτίμησε να κρύψει έρευνα που πρότεινε την εξοικονόμηση κονδυλίου 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το να μειώσει τις δαπάνες του στο τμήμα της διοίκησης.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η απόκρυψη της έρευνας έγινε επειδή το Πεντάγωνο φοβόταν ότι το Κογκρέσο θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και πρότεινε μία “καθαρή” διαδικασία, κατά την οποία θα γινόταν αναδιοργάνωση των γραφειοκρατικών υποδομών, ενώ θα έπρεπε να απολυθεί προσωπικό ή κάποιοι εργαζόμενοι να βγουν νωρίτερα στην σύνταξη. Παράλληλα, η ίδια μελέτη προέβλεπε τη μείωση των εξωτερικών συνεργατών, αλλά και την αποτελεσματικότερη χρήση της Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Την έρευνα έκανε μία συμβουλευτική επιτροπή (Defense Business Board) με τη συμμετοχή διοικητικών στελεχών και συμβούλων της εταιρίας επιχειρηματικών συμβούλων McKinsey and Co. Από την ανάλυση της κοστολόγησης των δραστηριοτήτων του αμερικανικού Πενταγώνου, προέκυψε ότι αυτό δαπανούσε ποσοστό 25% επί του συνολικού προϋπολογισμού του (580 δισεκατομμύρια δολάρια) σε έμμεσες δαπάνες, αλλά και για την κάλυψη λογιστικών αναγκών, ανθρωπίνων πόρων, διοικητικής υποστήριξης, αλλά και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Με πληοφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε