Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Έξαλλος με τη Μέρκελ ο Ομπάμα – Συναντά τους Ευρωπαίους στη Νέα Υόρκη για την κρίση

ΦΩΤΟ REUTERS

Άμεσες λύσεις στην κρίση χρέους της ευρωζώνης θα απαιτήσει ο Μπαράκ Ομπάμα, που τα έχει μαζεμένα στους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα στην Άνγκελα Μέρκελ!

Πήγες της αμερικανικής προεδρίας ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ενοχλημένος από τους αργούς ρυθμούς αντίδρασης της Ευρώπης, θεωρώντας ότι η κρίση στην ευρωζώνη επηρεάζει και την αμερικανική οικονομία.

Αυτό αναμένεται να τονίσει και στις συναντήσεις που θα έχει με τον Νικολά Σαρκοζί, την Άνγκελα Μέρκελ (αν αποφασίσει να βρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ) και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Εκτός από την ευρωζώνη, ο Ομπάμα θα παρέμβει και στην ένταση Τουρκίας-Ισραήλ, που απειλεί την ανατολική Μεσόγειο. Τν Τρίτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα του ζητήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της χώρας του με το Τελ Αβίβ, ανέφερε ο αναπληρωτής σύμβουλος του Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς.

Τους δυο ηγέτες θα απασχολήσουν επίσης η κατάσταση στη Συρία, όπως και άλλες εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή που έχουν ξεσπάσει από τον Ιανουάριο και κυρίως αυτή στη Λιβύη.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία.

Προς το παρόν, δεν προβλέπεται καμία συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος θα επιζητήσει να εξασφαλίσει την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί επίσης και με τον Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, την επομένη των συναντήσεών του με τον Γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ενώ την Τετάρτη θα συναντήσει και με τον ομόλογό του του Νοτίου Σουδάν Σάλβα Κίιρ, στην πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών από τον Ιούλιο, όταν το Νότιο Σουδάν κήρυξε την ανεξαρτησία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκάιτνερ: «Σταματήστε επιτέλους να βγάζετε ο ένας τα μάτια του άλλου!»

Γιατί οι Αμερικανοί παρεμβαίνουν, πάλι, υπέρ της Ελλάδας

Νέα παρέμβαση Η.Π.Α για βοήθεια στην Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε