Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εξάρθρωσαν δίκτυο που εξέδιδε άνδρες

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε για πρώτη φορά εγκληματικό δίκτυο που εξανάγκαζε άνδρες σε πορνεία.

Είναι “η πρώτη φορά που εξαρθρώνεται στην Ισπανία ένα δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανδρών”, αναφέρει η ανακοίνωσή, στην οποία σημειώνει ότι 14 άτομα συνελήφθησαν για μαστροπεία στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που έγινε σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η έρευνα που έγινε έδειξε ότι στους άνδρες αυτούς έδιναν Viagra, άλλα σεξουαλικά διεγερτικά και κοκαΐνη για να μπορούν να δουλεύουν σε 24ωρη βάση σε οίκους ανοχής.

Έως και 80 άνδρες μεταξύ 20 και 30 ετών “στρατολογήθηκαν” στη Βραζιλία από το δίκτυο αυτό, το οποίο για να τους πείσει τους έδιδε ψεύτικες υποσχέσεις, διευκρίνισε η αστυνομία.

Πολλοί από αυτούς πίστευαν ότι θα πάνε στην Ισπανία να δουλέψουν ως χορευτές ή μοντέλα, αν και ορισμένοι ήξεραν ότι θα εργαστούν στον τομέα της πορνείας, γράφει η ισπανική εφημερίδα “Ελ Παΐς”. Το δίκτυο τους έλεγε ότι θα χρειαζόταν να ξεπληρώσουν μόνον το αεροπορικό τους εισιτήριο. Ωστόσο μόλις έφταναν στην Ισπανία τους μετέφεραν σε οίκους ανοχής σε διάφορα μέρη της χώρας και τους διέταζαν να δίδουν σε προαγωγούς τα μισά από τα κέρδη τους έως ότου ξεπληρώσουν οφειλές άνω των 4.000 ευρώ. Αυτοί που αρνούνταν να συνεργαστούν δέχονταν απειλές για τη ζωή τους.

Οι προαγωγοί διαφήμιζαν τους άνδρες που εξέδιδαν δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο Ίντερνετ και τους μετακινούσαν συχνά από τον έναν στον άλλο οίκο ανοχής. Η πλειονότητα των πελατών ήταν άνδρες. Οι συνθήκες εργασίας των ανδρών που εκδίδονταν ήταν παρόμοιες με αυτές που ισχύουν για πολλές γυναίκες που εκδίδονται στην Ισπανία.

Οι περισσότεροι από τους 14 που συνελήφθησαν ήταν Βραζιλιάνοι, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις έγιναν στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Αλικάντε και τη Λεόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε