Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.05.2011 | 20:47
Πρώτη δημοσίευση: 06.05.2011 | 20:47

Η ανωμαλία δεν έχει σύνορα! Το δίκτυο παιδικής πορνογραφίας που εξάρθρωσαν οι βρετανικές αρχές είχε «εξαπλωθεί» σε 45 χώρες!

Το κέντρο διαχείρισής του ήταν σε ένα μικρό χωριό στο Λινκολνσάιρ και την εξάρθρωση του πέτυχε μία από τις μικρότερες αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας.

Η αστυνομία του Λινκολνσάιρ ανακοίνωσε ότι μαζί με άλλες υπηρεσίες εξάρθρωσαν μία ιστοσελίδα που παρείχε «υπηρεσίες ειδήσεων» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, από την οποία περισσότεροι από 1.300 ύποπτοι παιδεραστές αντλούσαν εκατομμύρια άπρεπες φωτογραφίες παιδιών μέσω ενός εξυπηρετητή (server) που λειτουργούσε από το χωριό Μάρτιν Ντέιλς.

Τέσσερις άνδρες δήλωσαν ένοχοι στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σχετικά με τη διανομή και κατοχή απρεπών φωτογραφιών παιδιών.

«Ελπίζω αυτή η υπόθεση να στείλει ένα δυνατό μήνυμα παγκοσμίως στα άτομα που ενδιαφέρονται σεξουαλικά για παιδιά, το Διαδίκτυο δεν είναι ένα μέρος για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θα σας εντοπίσουμε και βρεθείτε ενώπιον της δικαιοσύνης» δήλωσε ο επιθεωρητής και επικεφαλής της έρευνας.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν αριθμήσει 5.5 εκατομμύρια εικόνες και σχεδόν 6.000 βίντεο, έχουν εντοπίσει 211 υπόπτους, ενώ 132 παιδιά- θύματα στην Βρετανία είναι πλέον ασφαλή.   Διαδώστε αυτό το άρθρο