Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξελίξεις στον θάνατο της μικρής Poppi: Αγνόησαν τα σημάδια βιασμού από τον πατέρα της οι αρχές

Εξελίξεις στον θάνατο της μικρής Poppi: Αγνόησαν τα σημάδια βιασμού από τον πατέρα της οι αρχές

Οι υπηρεσίες υγείας απέτυχαν παταγωδώς να αναγνωρίσουν τα σημάδια κακοποίησης της μικρής Poppi Worthington πριν πεθάνει και απέτυχαν να προστατεύσουν τα αδέρφια της μετά τον τραγικό θάνατό της.

Η μικρή Poppi ήταν μόλις 13 μηνών όταν πέθανε το 2012 αφού βρέθηκε στο σπίτι της με σοβαρά τραύματα. Ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Paul Worthington βίασε το αγγελούδι του. Η Poppi πέθανε μετά την άγρια σεξουαλική κακοποίηση από ασφυξία ή καρδιακή ανακοπή.

Μετά την επανεξέταση της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως 6 οργανισμοί απέτυχαν να προστατεύσουν το μικρό κοριτσάκι στο σύντομο αυτό περάσμά του από τη ζωή. Οι εργαζόμενοι σε κέντρα υγείας απέτυχαν να αξιολογήσουν τους τραυματισμούς της μικρής Poppi, ενώ μετά τον θάνατό της προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις συνθήκες θανάτου της.

Οι τοπικές αρχές έχουν επανειλημμένα επικριθεί για την αποτυχία τους να προστατεύουν τα αδέρφια της Poppi (3 αδερφές και 2 αδερφούς) για έναν σχεδόν χρόνο μετά τον θάνατό της. Αντί μάλιστα να λάβουν δρακόντεια μέτρα, προσπάθησαν να καλύψουν τα λάθη της αστυνομίας, των κοινωνικών λειτουργών και του ιατρικού προσωπικού.

Ακόμα και η έρευνα 3 χρόνια μετά τον θάνατό της, που συνήθως επιτρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες θανάτου, πήρε μόνο 7 λεπτά, με τους αρμόδιους να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα αίτια ήταν ανεξήγητα. Οι λεπτομέρειες γύρω από τον θάνατό της δημοσιοποίηθηκαν μετά τις πιέσεις από τον Τύπο.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο πρόεδρος του Cumbria Local Safeguarding Children Board Gill Rigg εξέφρασε τη βαθύτατη υποστήριξή του στην οικογένειά της και όσους γνώριζαν το μικρό αγγελούδι. Εκτός από τις κοινωνικές υπηρεσίες, επικρίθηκε έντονα και η έρευνα των αρχών που απέτυχε να λάβει ζωτικής σημασίας στοιχεία για την εγκληματολογική ανάλυση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας της μικρής Poppi συνελήφθη αλλά δεν χρεώθηκε ποτέ για τον θάνατό της, ενώ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε