Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Έξι κόμματα στη Βουλή δείχνει δημοσκόπηση για τη Βουλγαρία

Έξι κόμματα στη Βουλή δείχνει δημοσκόπηση για τη Βουλγαρία

Έξι πολιτικές δυνάμεις της Βουλγαρίας έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εισέλθουν στην επόμενη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κοινής Γνώμης.

Οι αναλυτές του κέντρου εκτιμούν ότι εκτός από το κυβερνών GERB – Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας, το «Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα» (ΒΣΚ), το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» και το κόμμα «Βουλγαρία για τους Πολίτες», τουλάχιστον άλλες δύο πολιτικές δυνάμεις είναι πιθανό να εισέλθουν στην 42η εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας: μια πιθανή ένωση του ΑΤΑΚΑ και του ΒΜΡΟ και η συμμαχία μεταξύ «Δημοκρατών για την Βουλγαρία» και της Ένωσης «Ενότητα».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ GERB και ΒΣΚ είναι 4,7%, με τα δύο κόμματα να αποτελούν την επιλογή για το 24,2% και 19,5% των ερωτηθέντων αντίστοιχα. Ακολουθούν το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» με 6,4%, το κόμμα «Βουλγαρία για τους Πολίτες» με 5,9%, το κόμμα ΑΤΑΚΑ με 2,6% και ο «Γαλάζιος Συνασπισμός» με 2,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 33,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους, είναι νωρίς να καθορίσει κάποιος με ποιον τρόπο η επίθεση κατά του επίτιμου ηγέτη του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, Αχμέντ Ντογκάν στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος το περασμένο Σάββατο έχει επηρεάσει τους υποστηρικτές του κόμματος.

Εκτιμούν επίσης ότι είναι νωρίς να πει κάποιος ποιες είναι οι πιθανότητες που έχει ο συνασπισμός του κόμματος «Τάξη, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη»-συμμαχία Μαρέσκι να εισέλθει στο επόμενο Κοινοβούλιο. Η απόφαση του ιδιοκτήτη της αλυσίδας φαρμακείων Βεζελίν Μαρέσκι να συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές και στην πολιτική ζωή της χώρας του έδωσαν μια αρχική αποδοχή της κοινής γνώμης, της τάξεως του 14%/

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είναι ο ηγέτης πολιτικής δύναμης με την ευρύτερη αποδοχή συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,5% και ακολουθούν η πρόεδρος του κόμματος «Βουλγαρία για τους Πολίτες» Μεγκλένα Κούνεβα (31,5%) και ο ηγέτης του ΒΣΚ Σεργκέι Στανίσεφ (27%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Βγαίνουν στους δρόμους για το ισλαμικό τέμενος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε