Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έξι νεκροί σε συγκρούσεις στο Ιράν

Έξι νεκροί σε συγκρούσεις στο Ιράν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.07.2010 | 22:50
Πρώτη δημοσίευση: 17.07.2010 | 22:41

Έξι άτομα σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στο νοτιοανατολικό Ιράν, που συγκλονίστηκε αυτή την εβδομάδα από μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι συγκρούσεις ξέσπασαν, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει αρκετούς δρόμους της επαρχίας μέσω των οποίων θα μπορούσαν να περάσουν εγκληματίες, αντεπαναστάτες και διακινητές ναρκωτικών.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν την Πέμπτη, όταν δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι κοντά σε σιιτικό τέμενος του Ζαχεντάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν.

Η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση Τζουνταλάχ (στρατιώτες του Θεού) ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, δηλώνοντας ότι εκδικείται για τον αρχηγό τους Αμπντολμαλέκ Ρίγκι που εκτελέστηκε στις 20 Ιουνίου στην Τεχεράνη. Η οργάνωση Τζουνταλάχ δηλώνει ότι μάχεται για την προστασία των δικαιωμάτων των σουνιτών κατοίκων του Μπαλουχιστάν, που αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού της επαρχίας η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο