Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εξιτήριο για τον γερμανό Νομπελίστα

Εξιτήριο για τον γερμανό Νομπελίστα

«Βγήκε σήμερα», δήλωσε λακωνικά ο εκπρόσωπος, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκίντερ Γκρας, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας έντονης πολιτικής διαμάχης με το Ισραήλ, πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο, στο οποίο είχε μεταβεί για προγραμματισμένες εξετάσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος κλινικής του Αμβούργου.

Ο Γκρας είχε εισαχθεί τη Δευτέρα για να υποβληθεί σε προγραμματισμένες εξετάσεις και «σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο να του χορηγηθεί θεραπεία», όπως είχε εξηγήσει ο προσωπικός γιατρός του Καρλ-Χάιντς Κουκ, χωρίς να προσδιορίζει τη φύση της θεραπείας αυτής.

«Δε χρειάζεται να βρίσκεται κλινήρης, εργάζεται και θαυμάζει τη θέα του τοπίου στο Άλστερ (μία από τις λίμνες του Αμβούργου). Σε καμία περίπτωση η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο», είχε δηλώσει ο Κουκ κατά την έξοδό του από την κλινική Ασκληπιός-Άγιος Γεώργιος.

Σύμφωνα με την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Μπιλντ, ο 84χρονος συγγραφέας πάσχει από καρδιακά προβλήματα.

Ο τιμημένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999 Γκρας προκάλεσε μία έντονη διεθνή διαμάχη, μετά τη δημοσίευση στις αρχές του μηνός ενός ποιήματός του, στο οποίο επέκρινε το Ισραήλ, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι «απειλεί την παγκόσμια ειρήνη». Το Εβραϊκό κράτος τον έχει χαρακτηρίσει έκτοτε ανεπιθύμητο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο νοσοκομείο με καρδιολογικά προβλήματα ο Γκίντερ Γκρας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε