Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έξω από τα σπίτια πάμπλουτων στελεχών οι “αγανακτισμένοι” της Νέας Υόρκης

Έξω από τα σπίτια πάμπλουτων στελεχών οι “αγανακτισμένοι” της Νέας Υόρκης

Το κίνημα “Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ” θα μεταφέρει σήμερα τις κινητοποιήσεις του έξω από τα σπίτια στελεχών της αμερικάνικης πρωτεύουσας.

Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να διαδηλώσουν στην Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν και να κάνουν μια “Περιοδεία στους Δισεκατομμυριούχους” ώστε να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές ανισότητες στα σπίτια του Ρούπερτ Μέρντοκ της News Corp, του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλων.

“Ακολουθήστε μας σε ένα περίπατο στα σπίτια μερικών στελεχών τραπεζών και εταιρειών που δεν πληρώνουν φόρους, καταργούν θέσεις εργασίας, εμπλέκονται σε απάτες (…) και όλα αυτά ενώ δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μία από τις πολλές οργανώσεις που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Το “Κίνημα της Wall Street” καταλαμβάνει τις ΗΠΑ – Και ο Ομπάμα το στηρίζει!

Από τις 17 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο κοντά στη Γουόλ Στριτ και η κινητοποίησή τους πυροδότησε παρόμοιες δράσεις κατά της απληστίας των εταιρειών σε όλη τη χώρα.

Διαδηλωτές πολιορκούν τη Wall Street! Video

Περισσότερα από 700 άτομα έχουν συλληφθεί στις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ενώ νωρίτερα σήμερα περίπου 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Βοστόνη.

Την Πέμπτη οι φοιτητές σχεδιάζουν μια διαμαρτυρία αλληλεγγύης σε 56 κολέγια και πανεπιστήμια ενώ το Σάββατο οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις κατά της οικονομικής ανισότητας σε όλες τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή – Πάνω από 400 κινητοποιήσεις σε 45 χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε