Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

“Έξω από την Ευρωζώνη Γαλλία και χώρες του Νότου” – Ακροδεξιό παραλήρημα στη Γερμανία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το AFD, το κόμμα που υπό τον τίτλο μιας εναλλακτικής αντι-μεταναστευτικής Γερμανίας περιλαμβάνει ακραίες ιδεολογίες χτύπησε και πάλι μέσω των κορυφαίων στελεχών του Alexander Gauland καιJoerg Meuthen.

Όπως είπαν στη Frankfurter Allgemeine Zeitung υπάρχουν χώρες που δεν μοιράζονται τα ίδια ιδεώδη με τη Γερμανία και άλλες χώρες του βορά (εννοώντας τις χώρες-δορυφόρους της Γερμανίας) οι οποίες θα έπρεπε να φύγουν απ’ την Ε.Ε.

Ποιες είναι αυτές οι χώρες; Η Γαλλία, αλλά και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, δηλαδή η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Το πρόβλημα κατά τον πολύ κύριο Meuthen υπάρχει διαφορά ιδεολογίας και κουλτούρας, το οποίο εκτός από το μεταναστευτικό εντοπίζεται στην οικονομική πολιτική. Αντιθέτως όπως λέει η Γερμανία θα μπορούσε να μοιράζεται το ίδιο νόμισμα με τη Δανία, την Ολλανδία την Αυστρία, τη Φινλανδία και τις χώρες της Βαλτικής.
Επί της ουσίας οι ηγέτες του AFD θέλουν μια βορειοευρωπαϊκή ένωση και κοινό νόμισμα με χώρες με τις οποίες μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη λιτότητα.
Στην απλή ερώτηση για το πως θα μπορούσε να φύγει η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ε.Ε. απ’ τη ζώνη του ευρώ η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από απλουστευτική και επικίνδυνη, καθώς όπως αναφέρουν ο Ολάντ απέτυχε να μειώσει το χρέος της χώρας ενώ και οι αλλαγές που επιχείρησε δεν βρήκαν την απαραίτητη ανταπόκριση από τον γαλλικό λαό…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε