Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εξολόθρευσε τον “Εξολοθρευτή” – Σβατζενέγκερ τέλος από κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

Εξολόθρευσε τον “Εξολοθρευτή” – Σβατζενέγκερ τέλος από κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

Τέλος εποχής για τον διάσημο ηθοποιό ο οποίος ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνιας για 2 θητείες.

Ο Δημοκρατικός Τζέρι Μπράουν ορκίσθηκε σήμερα ως κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, αντικαθιστώντας τον πρώην ηθοποιό ταινιών δράσης του Χόλιγουντ Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος συμπλήρωσε δύο θητείες και δεν επιτρέπεται πλέον να κυβερνήσει για τρίτη συνεχόμενη.

Ο ηλικίας 72 ετών Μπράουν ήδη είχε κυβερνήσει δύο συνεχόμενες θητείες από το 1975, προτού ψηφισθεί ο ισχύον περιορισμός.

Οι Σβαρτσενέγκερ και Μπράουν είναι αντίστοιχα ο νεότερος και ο γηραιότερος κυβερνήτης που υπηρέτησαν την Πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Ο Μπράουν επικράτησε του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του στις εκλογές του 2010 υποσχόμενος ότι θα νοικοκυρεύσει και θα ισοσκελίσει το τεράστιο έλλειμμα των 28 δισ. δολαρίων που αφήνει στα ταμεία της Πολιτείας ο προκάτοχός του.

Στην πρώτη του ομιλία, μετά την ορκωμοσία του, ο Μπράουν υπογράμμισε το γεγονός πως ο δρόμος για την κάλυψη του ελλείμματος είναι μεν δύσκολος, αλλά ταυτόχρονα εφικτός.

«Ο προϋπολογισμός που θα προτείνω θα είναι αλγεινός, αλλά θα είναι ειλικρινής. Είναι ένας σκληρός προϋπολογισμός για σκληρούς καιρούς», τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε