Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έκτακτο υπουργικό συγκαλεί ο Μπερλουσκόνι

Έκτακτο υπουργικό συγκαλεί ο Μπερλουσκόνι

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν σε ελεύθερη πτώση, ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνει ότι μπορεί για να καθησυχάσει τόσο τους συμπατριώτες του όσο και τους εταίρους του G20.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για τις οκτώ το βράδυ με στόχο την εξειδίκευση και οριστική έγκριση των οικονομικών μέτρων για την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη.

Στόχος του Καβαλιέρε είναι να παρουσιαστεί αύριο στις Κάνες με μια δέσμη μέτρων που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται και να καθησυχάσει, με τον τρόπο αυτό, τους εταίρους του G20 και ιδίως την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με την οποία συνομίλησε χθες τηλεφωνικά.

Η γραμμή που αποφάσισε να υιοθετήσει ο ιταλός πρωθυπουργός συνδέεται άμεσα και με την έκκληση του ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο σύμφωνα με τον οποίο “η λήψη αποτελεσματικών μέτρων και αποφάσεων δεν μπορεί πλέον σε καμία περίπτωση να αναβληθεί”.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Μπερλουσκόνι έχει επαναφέρει στο τραπέζι όλες τις πιθανές λύσεις που μπορούν να φέρουν άμεσα χρήμα στα ταμεία του ιταλικού δημοσίου.

Διαβάστε επίσης: “Ελεύθερη πτώση” για τον Σίλβιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε