Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εκτέλεσαν πρίγκιπα που δολοφόνησε πολίτη σε καβγά

Εκτέλεσαν πρίγκιπα που δολοφόνησε πολίτη σε καβγά

Ήταν το 2013 που ο πρίγκιπας Turki bin Saud al-Kabir δολοφόνησε πολίτη μετά από καυγά στην πρωτεύουσα της Σαουδικης Αραβίας Riyadh. Ο πρίγκιπας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών εκτελέστηκε στην ίδια πόλη 3 χρόνια μετά.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το πώς εκτελέστηκε αν και η πιο γνωστή μορφή θανατικής ποινής στην πρωτεύουσα είναι ο αποκεφαλισμός. Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ο πρίγκιπας είναι ο 134ος που έχει εκτελεστεί φέτος στη Σαουδική Αραβία.

Η εκτέλεση ενός πρίγκιπα, σύμφωνα με πηγές στη Σαουδική Αραβία, είναι σπάνιο για μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά όπως επισήμανε το υπουργείο Εσωτερικών, η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να διατηρήσει την ασφάλεια και την επίτευξη της δικαιοσύνης.

Ο πρίγκιπας είχε προηγουμένως ομολογήσει την ενοχή του για τη δολοφονία του νεαρού Adel bin Suleiman bin Abdul Karim Mohaimeed κατά τη διάρκεια καβγά. “Μετά την έρευνα κατηγορήθηκε για τη διάπραξη του εγκλήματος και το κατηγορητήριο στάλθηκε στο Γενικό Δικαστήριο. Καταδικάστηκε τελικά σε θάνατο για τιμωρία”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η οικογένεια του θύματος, σύμφωνα με το Al-Arabiya, αρνήθηκε τον συμβιβασμό με χρηματική αποζημίωση σε αντάλλαγμα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε