Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εκτελέσεις στην Ινγκουσετία

Εκτελέσεις στην Ινγκουσετία
Παλαιότερες συλλήψεις του στρατού στην Ινγκουσετία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2009 | 15:03
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2009 | 15:03

Δολοφονήθηκε ο Μακσαρίπ Αούσεφ, από τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

 Ο Μακσαρίπ Αούσεφ είναι από τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης στην Ινγκουσετία, περιοχή που ανήκει στην Ρωσία. Το ηγετικό στέλεχος δολοφονήθηκε στο αυτοκίνητο του κοντά στην πόλη Ναλτσίκ όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του από ένα μαύρο βαν.
Αυτού του τύπου οι εκτελέσεις είναι καθημερινή πραγματικότητα στην Ινγκουσετία. Βαν χωρίς πινακίδες και ένοπλοι με στρατιωτικά και κουκούλες έχουν απαγάγει και σκοτώσει δεκάδες άτομα ανάμεσα τους και εισαγγελείς που διαφωνούσαν με τις μεθόδους των ρώσων στην περιοχή.
Αυτή η μέθοδος ανήκει στους ισλαμιστές που δρουν στην περιοχή και μάχονται κατά των ρώσων αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι ακριβώς το ίδιο κάνει και ο ομοσπονδιακός στρατός των ρώσων που βρίσκεται στην περιοχή μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο Αούσεφ ήταν σκληρός επικριτής του πρώην προέδρου της περιοχή Μουράτ Ζιαζικόφ που θεωρείται συνομιλητής και προσωπική επιλογή του Κρεμλίνου και έχει κατηγορηθεί για διαφθορά.
Ήταν και συνεργάτης του δημοσιογράφου Μαγκόμεντ Γιάκοβλεφ, ο οποίος είχε σάιτ με ειδήσεις και σκοτώθηκε από «τυχαίους πυροβολισμούς» όταν βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι αρχές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο