Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκτελέστηκαν δύο θανατοποινίτες – Οι συγγενείς ενημερώθηκαν… μετά την εκτέλεση!

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Κέικο Τσίμπα
Δύο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Κέικο Τσίμπα. “Κατόπιν εορτής” ενημερώθηκαν οι συγγενείς.

Δύο δολοφόνοι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών στην Ιαπωνία απαγχονίστηκαν σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Κέικο Τσίμπα.
 
Σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ, η υπουργός ήταν παρούσα όταν εκτελέστηκαν οι θανατοποινίτες–πρόκειται για την πρώτη φορά που εκτελούνται κρατούμενοι αφότου το Δημοκρατικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία το Σεπτέμβριο του 2009.
 
Ο Καζούο Σινοζάουα, 59 ετών, είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες έξι γυναικών που εργάζονταν σε κοσμηματοπωλείο στην επαρχία Τοτσίγκι το 2000.
 
Ο Χινεντόρι Ογκάτα, 33, είχε καταδικαστεί για ένα διπλό φόνο που είχε διαπραχθεί το 2003.
 
Η Ιαπωνία είναι, μαζί με τις ΗΠΑ, οι τελευταίες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες όπου εξακολουθεί να επιβάλλεται η θανατική ποινή. Εγχώριες και διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν εδώ και χρόνια την επιβολή της θανατικής ποινής και τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές στην ασιατική χώρα.
 
Οι αρχές δικαιολογούν την διατήρησή της με το επιχείρημα ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της επιβολής της.
 
Το Δημοκρατικό Κόμμα υποσχόταν πριν τη νίκη του το 2009 ότι θα “ενεθάρρυνε έναν εθνικό διάλογο” για το ζήτημα, το οποίο όμως έκτοτε πέρασε στο περιθώριο.
 
Το κυβερνών κόμμα δεν είχε ανακοινώσει μορατόριουμ των απαγχονισμών, ωστόσο η Τσίμπα –δικηγόρος και πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος–, η υπογραφή της οποίας ήταν αναγκαία, δεν είχε δώσει το πράσινο φως για καμιά εκτέλεση λόγω της προσωπικής της αντίθεσης στη θανατική ποινή.
 
Οι συγγενείς των καταδικασθέντων ενημερώνονται για την επιβολή της ποινής αφού εκτελεστούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε