Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκτελέστηκε ο 11ος θανατοποινίτης στο Τέξας

Ο 11ος θανατοποινίτης για φέτος στο Τέξας
Ο 11ος θανατοποινίτης για φέτος στο Τέξας
Οι αρχές του Τέξας προχώρησαν στην εκτέλεση θανατοποινίτη, του 11ου εφέτος στην πολιτεία.

 

Η πολιτεία του Τέξας εκτέλεσε τον 55χρονο Τζον Άλμπα, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών στην δίκη του για το θάνατο της συζύγου του από πυρά πυροβόλου όπλου, δήλωσαν αξιωματούχοι.
 
Ο θάνατος του Άλμπα διαπιστώθηκε εννέα λεπτά αφότου οι αρχές προχώρησαν στη χορήγηση θανατηφόρων χημικών σε ενέσιμη μορφή.
 
Είχε καταδικαστεί το 1992, όταν οι εισαγγελείς τον είχαν κατηγορήσει ότι παρακολούθησε τη σύζυγό του, Γουέντι, ως το διαμέρισμα ενός κοινού του φίλου, εισέβαλε, την κτύπησε επανειλημμένα με ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,22 χιλιοστών και κατόπιν την πυροβόλησε έξι φορές εξ επαφής. Παρουσίασαν επίσης στοιχεία που τεκμηρίωναν το ιστορικό βίας και ενδοοικογενειακής βίας του Άλμπα.
 
Στην τελευταία του δήλωση πριν την εκτέλεσή του, ο Άλμπα ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος “διότι τους πήρα κάτι τόσο πολύτιμο γι’ αυτούς και τα παιδιά του”.
 
Ο Άλμπα είχε τέσσερα παιδιά, εξ αυτών δύο με τη Γουέντι.
 
Ήταν ο 11ος που εκτελέστηκε εφέτος στο Τέξας και ο 458ος στην πολιτεία αυτή από την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της εσχάτης των ποινών το 1976.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε