Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκτελούν τους… “δικούς” τους οι τζιχαντιστές – Νεκροί οκτώ Ολλανδοί

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τους κατηγόρησαν για απόπειρα λιποταξίας και με συνοπτικές διαδικασίες τους εκτέλεσαν. Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε οκτώ Ολλανδούς που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του.

Οι εκτελέσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με την οργάνωση “Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά”. Οι οκτώ Ολλανδοί τζιχαντιστές εκτελέστηκαν από πρώην… συντρόφους τους στην πόλη Μααντάν, στην επαρχία της Ράκα, αφού κατηγορήθηκαν για απόπειρα λιποταξίας και στάση ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο twitter.

Η οργάνωση καταγράφει μυστικά από τον Απρίλιο του 2014 τις ωμότητες των τζιχαντιστών στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, την οποία το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει «πρωτεύουσά» του.

Εδώ κι έναν μήνα υπήρχε ένταση ανάμεσα σε 75 Ολλανδούς τζιχαντιστές, ορισμένοι από τους οποίους κατάγονται από το Μαρόκο κι είχαν ανασυνταχθεί στη Ράκα, και Ιρακινούς, μέλη της κατασκοπείας του ISIS.

Οι τελευταίοι είχαν θέσει υπό κράτηση τρεις Ολλανδούς τζιχαντιστές, τους οποίους υποπτεύονταν πως ήθελαν να λιποτακτήσουν, και ο ένας από τους κρατούμενους πέθανε, λόγω του ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα έστειλε έναν εκπρόσωπό της να δει τους Ολλανδούς σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά οι τελευταίοι τον δολοφόνησαν, για να εκδικηθούν τον θάνατο του συντρόφου τους.

Τότε, η ανώτερη ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ έδωσε τότε τη διαταγή να τεθούν υπό κράτηση όλοι οι Ολλανδοί, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε δύο φυλακές, στην Ταμπάκα και στη Μααντάν, και οι οκτώ εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τη ΜΚΟ και όσα είπε ο Αμπού Μοχάμαντ, στέλεχος της οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει επιβεβαιώσει τις εκτελέσεις, αλλά έκανε λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρεις μαχητές που κατάγονταν από το Μάγρεμπ και είχαν ευρωπαϊκές υπηκοότητες εκτελέστηκαν στο «βιλαέτι του αλ Φουράτ», μια περιοχή που διαπερνά τα σύνορα Συρίας-Ιράκ, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς σκοτώθηκαν, ή για ποιο λόγο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ολλανδίας, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιώσει τις εκτελέσεις αυτές, συνολικά 200 Ολλανδοί υπήκοοι, ανάμεσά τους 50 γυναίκες, έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε